Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. liepos 23 d.

Liepos 21–23 d.: kūrybiškos veiklos šeimoms su vaikais Palangos vasaros skaitykloje

Atostogaujančius pajūryje kviečiame į Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaityklą. Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento darbuotojai visų, norinčių prasmingai praleisti laiką su šeima, lauks mūsų vasaros knygų namuose vyksiančiose kūrybinėse dirbtuvėse. Darbui reikalingas medžiagas ir priemones rasite vietoje. Jums tereiks noro, fantazijos ir įkvėpimo.

Liepos 21, 22, 23 d. Darbeliai iš popieriaus
Vienas popieriaus lapas, o galima išlankstyti tiek daug: šokuojančias varles, paukščius, drugelius, gėles. Šių dirbtuvių dalyviai sužinos, kaip patiems sukurti įvairius darbelius iš popieriaus. Jei iš popieriaus pagaminta flora ir fauna nedomina, padedami edukatorės galėsite išlankstyti skirtukus, įdomesnius atvirukus ir juos žaismingai dekoruoti pasirinktomis priemonėmis.

Liepos 21 d. Tapyba ant akmenukų
Kruopštus susikaupimo ir kūrybiškumo reikalaujantis, smulkiąją motoriką lavinantis užsiėmimas, gana paplitęs Europos vakarinėje dalyje. Ant nedidelio paviršiaus perteiksite idėjas, dienos įspūdžius, nuotaikas, suteikdami kiek galima daugiau prasmės simboliais, ženklais ir spalvų deriniais. Per atostogas pajūryje sukurtas puikus suvenyras galės keliauti su jumis visus metus!

Liepos 22 d. Asmeninių knygelių kūrimo dirbtuvės
Retas su savimi nesinešioja mažos užrašų knygelės, kurioje pažymi netikėtai aplankiusias įstabias mintis ar save disciplinuojančias pastabas. Dirbtuvių dalyviai ją pasigamins patys. Nesudėtingai iš popieriaus išlankstyta knygelė, personalizuotas, dekoruotas viršelis ir galimybė ją turėti visur su savimi. Panaudosite ją užrašams, eskizams ar trumpoms istorijoms. Šioje knygelėje galėsite kaupti kūrybines idėjas.

Liepos 22 d. Fraktalų piešimas
Fraktaliniai piešiniai – vienas iš būdų geriau pažinti save. Tai paprasta piešimo technika, grindžiama spontanišku linijų kūrimu ir spalvinimu, piešdami atveriame savo meninį suvokimą, pasineriame į meditacijai prilygstančius apmąstymus. Šiose kūrybinėse dirbtuvėse supažinsite su fraktalinio piešimo metodu ir išmoksite patys kurti fraktalinius piešinius.

Liepos 23 d. Lėlių teatro dirbtuvės
Kviečiame iš arčiau susipažinti su vienos iš rūšių teatrine lėle ir patiems ją pasigaminti! Dirbtuvėse sužinosite, kaip galima pasigaminti lėlę iš paprastų, namuose randamų medžiagų, taip pat nesunkiai išmoksite įvaldyti šių lėlių gamybos procesą, kuriam nereikia medžiagų gausos, sudėtingų priemonių, – ją galima lengvai pagaminti namuose. Pasidarę personažą dalyviai galės jį panaudoti savo sukurtuose spektakliuose, pasirodymuose ar žaidimuose.

Liepos 23 d. Ekslibrisų dirbtuvės
Dirbtuvių dalyviai turės galimybę daugiau sužinoti apie ekslibrisus, pamatyti pavyzdžių. Šis užsiėmimas padeda atskleisti ir ugdyti kūrybiškumą, kruopštumą, taip pat skatina mąstyti, koks objektas, žodis ar ženklas atspindi kiekvieną asmenybę ir kaip jį reikėtų perteikti naudojant pasirinktą raižymo techniką. Dalyviai galės ne tik pasigaminti, bet ir atsispausti savo ekslibrisą ant popieriaus ir pasiimti su savimi. Ateikite ir susikurkite asmeninį knygos ženklą!

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams rekomenduojama dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginius

Data Laikas Trukmė Vieta Tema
Liepos 21 d. 16 val. 1 val. Vytauto g. 72, Palanga Darbeliai iš popieriaus
Liepos 21 d. 17 val. 1 val. Vytauto g. 72, Palanga Tapyba ant akmenukų
Liepos 22 d. 11 val. 1 val. Vytauto g. 72, Palanga Darbeliai iš popieriaus
Liepos 22 d. 12 val. 1 val. Vytauto g. 72, Palanga Asmeninių knygelių kūrimo dirbtuvės
Liepos 22 d. 16 val. 1 val. Vytauto g. 72, Palanga Darbeliai iš popieriaus
Liepos 22 d. 17 val. 1 val. Vytauto g. 72, Palanga Fraktalų piešimo dirbtuvės
Liepos 23 d. 11 val. 1 val. Vytauto g. 72, Palanga Darbeliai iš popieriaus
Liepos 23 d.  12 val. 1 val. Vytauto g. 72, Palanga Lėlių teatro dirbtuvės
Liepos 23 d. 16 val. 1 val. Vytauto g. 72, Palanga Darbeliai iš popieriaus
Liepos 23 d. 17 val. 1 val. Vytauto g. 72, Palanga Ekslibriso dirbtuvės