Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. liepos 17 d.

Visvaldo Morkevičiaus nuotraukų paroda Palangos vasaros skaitykloje

Vieno kūrinio galerija apiece vasarai iš Vilniaus keliasi į Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaityklą. Nuo liepos iki rugsėjo joje bus surengtos trys šiuolaikinio vaizduojamojo meno kūrinio parodos, žiūrovams prieinamos dvidešimt keturias valandas per parą, septynias dienas per savaitę.

Antroje parodoje, kurios atidarymas vyks liepos 21 d., eksponuojamos jauno fotografo Visvaldo Morkevičiaus nuotraukos iš serijos Inner Dialogue (2012–2018). Šioje serijoje menininkas, neįsprausdamas savęs į griežtus tematinius ir estetinius rėmus, tarsi bando suprasti aplinkinį pasaulį ir savo paties vietą jame. Fotografijų serijoje nėra linijinio pasakojimo, nes vaizdais yra siekiama dialogo. Galbūt šis dialogas tik subjektyvus, tačiau suteikiantis simbolinių ir spalvinių asociacijų, skirtingų meilės ir kovos interpretacijų ar žodžiais neišreikštų minčių. Tai minčių žemėlapis, kuris tampa pretekstu piligriminei kelionei į ten, kas mus visus sieja – kova, meilė, ilgesys, nesėkmė, smalsumas ir galiausiai siekis, kaip viltis iš tikrųjų pažinti save. 

Visvaldas Morkevičius (g. 1990) – fotografas, kurio kūrybos spektras apima meninę dokumentiką, mados ir portretinę fotografiją bei vizualiuosius menus. V. Morkevičiaus fotografijose fiksuojamos įvairių subkultūrų, sutiktų personažų ir urbanistinio gyvenimo scenos.
Daugiau apie autorių www.visvaldas.com 

apiece – šiuolaikinio vaizduojamojo meno vieno kūrinio ir (arba) dizaino objekto parodų galerija. Parodų formatą inspiravo siekis paskatinti išsamiau pasidomėti kūrinio (objekto) autoriumi ar šiuolaikiniu menu apskritai.
Daugiau apie apiece www.apiece.lt.

Paroda veiks iki rugpjūčio 16 d.
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“.