Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. liepos 22 d.

Rugpjūčio 1–28 d.: Lietuvos karikatūristų darbų paroda Palangoje

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykla kviečia į karikatūristų parodą „1990–1991 karikatūrose“.

Ar pamenate tuos Lietuvai svarbius 1990–1991 metus? Kas anuomet kėlė daugiausia aistrų? Dėl ko piktintasi? Iš ko juoktasi? Maloniai kviečiame į tradicinę Lietuvos karikatūros meistrų parodą Palangos vasaros skaitykloje – ji tikrai atgaivins prisiminimus apie mūsų jaunos laisvės metus.

Ir šiandien tebekuriančių žinomų šalies satyros meistrų Kęstučio Kazimiero Šiaulyčio, Jono Varno, Vidmanto Eidukaičio, Jono Lenkučio, Vladimiro Beresniovo, Edmundo Unguraičio, kitų dailininkų ir jau Anapilin iškeliavusių karikatūristų Juozo Griušio, Arvydo Pakalnio 1989–1991 metais kurtuose darbuose – svarbiausios ano meto nuotaikos: panieka nekenčiamai tarybinei simbolikai, politiniai veikėjai, visuomenės skauduliai ir lūkesčiai. „Nepriklausomybės atkūrimo metais karikatūristai nebuvo abejingi politiniams įvykiams, patriotiškai nusiteikę, jie išreiškė savo balsą linksmais ir satyriniais piešiniais“, – teigia vienas iš parodos iniciatorių karikatūristas J. Lenkutis.

Paroda skiriama Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui. Joje eksponuojama 24 dailininkų beveik 40 satyros darbų, dalyvavusių 1990 ir 1991 metų šalies karikatūrų parodose, publikuotų spaudoje.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams rekomenduojama dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Laukiame.

Trumpai apie parodą

Data
Rugpjūčio 1–28 d.
Laikas
Palangos vasaros skaityklos darbo laiku
Vieta
Palangos vasaros skaitykla, Vytauto g. 72, Palanga
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“