Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. liepos 24 d.

Bibliotekoje susitiko daugiau nei 300 vaikų

Birželio 29 d.–liepos 24 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamente kiekvieną darbo dieną vyko vasariškos edukacijos ir renginiai jauniesiems bibliotekos bičiuliams. Iš viso susitikimuose apsilankė per 300 vaikų, tarp kurių buvo ir ištikimų, per karantiną bibliotekos pasiilgusių, ir su ja dar tik susipažįstančių lankytojų.

Kas rytą vaikai buvo kviečiami į ikimokyklinukų ir pirmųjų klasių moksleivių grupėms jau puikiai pažįstamą veiklą – rytmečio skaitymus, kuriuose jie įsitraukė į garsiai skaitomas literatūrologų rekomenduojamas paveikslėlių knygas vaikams ir aptarinėjo jų iliustracijas. Kiekvieną penktadienį vyko išskirtiniai – bežodžių knygų – skaitymai. Skaitant knygas, kuriose nėra teksto, lavinami vaikų kalbiniai, socialiniai ir vaizdinės medžiagos suvokimo įgūdžiai. Šiuos įgūdžius taip pat ugdė edukacija „Istorijų pasakojimo dirbtuvės“, kurios metu vaikai kūrybiškais būdais buvo kviečiami savarankiškai ir visiems drauge kurti pasakojimus.

Šiek tiek ūgtelėję literatūros mėgėjai dalyvavo knygų klube „Vasara su knyga“ – jie turėjo progą smagiai praleisti laiką ir susipažinti su kitų klubo dalyvių vasaros skaitiniais, pasiūlyti savo mėgstamas knygas ir sužinoti, ką skaityti rekomenduoja bibliotekininkai. Literatūros ir bendrąsias žinias vaikai pasitikrino susirungdami protmūšiuose, o norintieji draugiškai pasivaržyti galėjo tai padaryti ir stalo žaidimų popiečių metu.

Visą liepos mėnesį bibliotekoje netrūko ir kūrybinius bei motorinius įgūdžius lavinančių veiklų: vaikai turiningai ir smagiai leido laiką kurdami asmenines knygeles, lėlių teatro lėles, mandalas, piešdami fraktalus. Mažiausieji bibliotekos lankytojai darbelius iš popieriaus lankstė per „Žaislotekoje“ organizuotas veiklas.

Labai dėkojame mūsų partneriams kūrybinėms ekodirbtuvėms „Kita forma“, kurie, bendradarbiaudami su pakuočių tvarkymo įstaiga „Žaliasis taškas“, kiekvieną trečiadienį kviesdavo vaikus ne tik susipažinti su atliekų tvarkymo ir rūšiavimo taisyklėmis, bet ir išmokti iš antrinių žaliavų pasigaminti įvairių žaidimų. Ekologijos temos buvo aktualios Alytaus lėlių teatro „Aitvaras“ spektaklyje „Kontis ir Tvarkius“, kurį padovanojo įstaiga „Žaliasis taškas“. Vaidinimas vaikus įtraukė į žaismingą pasakojimą apie atliekų rūšiavimo svarbą. Primename, kad „Kitos formos“ užsiėmimas „Misija: švari vasara“ dar vyks liepos 29 d. ir rugpjūčio 5 d. Registracija į renginius ir daugiau informacijos ›

Nuotraukų iš renginių galima rasti čia ›