Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugpjūčio 24 d.

Rugpjūčio 26 d.: muzika ir susikaupimas

Ar būna taip, kad pradėjus užduotį norisi greitai ją mesti ir imtis kitos veiklos? Galbūt taip atsitinka dėl nemokėjimo susikoncentruoti? Negebėjimas susikaupti gali turėti įtakos ne tik darbo kokybei, bet ir savivertei ar bendravimui su kitais. Gera žinia ta, kad dėmesį, kaip ir kitus gebėjimus, galima lavinti.

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje po praktinės veiklos, skirtos sąmoningam dėmesio valdymui ir gilaus susitelkimo gebėjimams lavinti, kviečiame susipažinti su išskirtine muzikine kultūra. Apžvelgsime įvairių žanrų muziką, priskiriamą meditacinei, lyg savaime skatinančiai gilesnį įsiklausymą, minėsime vadinamąją relaksacinę bei jos ištakas – atmosferinę (dažnai vadinamą ambientine), ankstyvąjį Amerikos „naujojo amžiaus“ (new age) muzikinį sąjūdį ir kitas tėkmes.

Trumpai prisiminsime Rytų šalių tradicinę, ritualinę muziką. Kalbėsime apie jos įtaką Vakarų pasaulyje, ypač septintojo dešimtmečio muzikai (džiazui, rokui, elektroninei, akademinio avangardo muzikai) ar reikšmę šiandien išpopuliarėjusiai „pasaulio muzikos“ (world music) tėkmei.

Daugiau dėmesio skirsime Vakarų šalių autorinei kūrybai, intencijos ar marketingo dėka siejamai su meditacine muzika, paminėsime įrašus, net savotiškas garso programas koncentracijos gebėjimams lavinti bei kitoms psichologinio ugdymo praktikoms.

Tuo pačiu aptarsime, kaip pasitelkti pačios įvairiausios muzikos įrašus ar garsinę kūrybą dėmesingumo įgūdžiams tobulinti.

Susikaupimo muzikos apžvalgą pristato Nacionalinės bibliotekos kultūrinės veiklos vadybininkas Vytautas Vilimas.

Trumpai apie renginį

Data rugpjūčio 26 d.
Laikas 13 val.
Vieta Muzikavimo erdvė, V a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“