Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugpjūčio 27 d.

Rugpjūčio 27 d.: Suckeverio sugrįžimas (ATNAUJINTA)

Informuojame, kad renginys vyks 19 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Renginių erdvėje, III a. 

Šių metų pradžioje pasirodė dvi Avromo Suckeverio poezijos knygos – „Kapo vaikas“ ir „Dešimt eilėraščių“. Vasarą jas turėjo progą paskaityti „Vilnius skaito“ lankytojai. Šįkart kviečiame giliau pažvelgti į poetinius klodus, prabilusius į lietuvių skaitytojus iš jidiš gelmės, priimti į Šiaurės Jeruzalę grįžtantį litvakišką literatūrinį palikimą.

Dalyvaus A. Suckeverio poezijos vertėjai kultūros ministras dr. Mindaugas Kvietkauskas ir Laurynas Katkus, taip pat Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas ir Dokumentinio paveldo tyrimo departamento Judaikos skyriaus vadovė dr. Lara Lempertienė, Vilniaus žydų viešosios bibliotekos labdaros ir paramos fondo direktorius Žilvinas Beliauskas, dailininkai Sigutė Chlebinskaitė ir Jokūbas Jacovskis.

Renginį moderuos literatūros ekspertas Audrius Ožalas.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data rugpjūčio 27 d.
Laikas 19 val.
Vieta Lukiškių a. „Vilnius skaito“ biblioteka, jei lis – Nacionalinės bibliotekos Renginių erdvė, III a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatoriai Vilniaus žydų viešoji biblioteka, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, „Vilnius skaito“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“