Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugpjūčio 21 d.

Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centru

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas ir Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) generalinis direktorius prof. dr. Adas Jakubauskas pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Susitikime taip pat dalyvavo Komunikacijos ir rinkodaros departamento direktorė Viktorija Pukėnaitė-Pigagienė, Informacijos analitikos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Vidmantas Valiušaitis.

Abi institucijos sutarė bendradarbiauti XX a. Lietuvos istorijos ir istorinio paveldo populiarinimo bei aktualinimo srityje, keistis informacija viešinant visuomenei atvirus bendrus kultūrinius ir edukacinius renginius, susijusius su istorinės atminties sklaida, visuomenės istorinio raštingumo ugdymu. Taip pat rengti ir įgyvendinti bendrus projektus, programas, inicijuoti bendras ekspozicijas ir parodas, aktualizuojančias bei populiarinančias dramatišką XX amžiaus Lietuvos valstybės bei visuomenės patirtį, abipusiai viešinti jų rezultatus, paminint LGGRTC ir Nacionalinės bibliotekos partnerystę.

Nacionalinės bibliotekos vadovas prof. dr. R. Gudauskas akcentavo sutartimi patvirtintos apipusės partnerystės naudą. „Nacionalinė biblioteka yra ir parlamentinė biblioteka: renka teminę, bibliografinę, faktografinę informaciją ir teikia ją valstybės įstaigoms, rengia Lietuvos ir užsienio spaudos temines bibliografines apžvalgas, ruošia medžiagą analitinėms apžvalgoms ir vykdo informacijos analitiką. Savo ruožtu LGGRTC tiria genocido bei kitų nusikaltimų žmoniškumui ir karo nusikaltimų apraiškas, inicijuoja genocido organizatorių ir vykdytojų veiksmų teisinį įvertinimą. Tad bendradarbiauti ir vykdyti aktualios informacijos mainus ir sklaidą yra abipusiškai naudinga“, – sakė prof. dr. R. Gudauskas.

Genocido ir rezistencijos centro vadovas prof. dr. Adas Jokubauskas pabrėžė: „Visi esame savo šalies patriotai, ir tai, ką nuveiksime kartu – viskas dėl savo valstybės. Tai yra darbas Lietuvai“.