Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugpjūčio 26 d.

Rugsėjo 6 d.: Mildos Jakulytės-Vasil paskaita „Į Keiptauną – pirma klase!“

Kviečiame į dar vieną paskaitą iš ciklo „Lietuvos žydų pasaulėžiūros pamatai“. Lektorė – muziejaus „Dingęs štetlas“ vyriausioji kuratorė Milda Jakulytė-Vasil. Renginys skirtas Europos žydų kultūros dienoms, kurių tema šiemet – „Žydų kelionės“.

Sužinosime apie XX amžiaus pirmosios pusės Lietuvos žydų emigraciją kaip vieną svarbesnių tiek Lietuvos, tiek diasporos bendruomenes formavusių procesų. Lektorė pristatys emigracijos paskatas, tendencijas ir kryptis, nagrinės emigracijos bangas iki Pirmojo pasaulinio karo ir po jo. Pasitelkdami keliautojų patirtį, Sužinosime ir apie keliavimo būdus, patogumus bei pavojus. O ar būdavo emigrantų apsilankymo Lietuvoje ar grįžimo atvejų? Ir apie tai – paskaitoje Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejuje.

Dalyvavimas paskaitoje nemokamas.

Ši paskaita – ciklo „Lietuvos žydų pasaulėžiūros pamatai“ dalis. Bendradarbiaujant Lietuvos nacionalinei Martyno Mažvydo bibliotekai ir Valstybiniam Vilniaus Gaono žydų muziejui rengiamas viešų paskaitų ciklas, kuriame pasakojama apie dvasinį ir intelektualinį Lietuvos žydų pasaulį, jų sąsajas su tūkstantmečius mininčia judaizmo tradicija, žydų bendruomenės gyvavimą Lietuvos erdvėje bei jos pasiekimus švietimo, mokslo ir meno srityse.

Paskaitų ciklas surengtas minint Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metus.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų, žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data rugsėjo 6 d.
Laikas 14 val.
Vieta Valstybinis Vilniaus Gaono žydų muziejus, Naugarduko g. 10/2
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatoriai Valstybinis Vilniaus Gaono žydų muziejus, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“