Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugsėjo 9 d.

Rugsėjo 9 d.: diskusija „Kelionė per žydų paveldą kaip nuotykis ir pažinimas“

Šiųmečių Europos žydų kultūros dienų tema yra „Žydų kelionės“. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Žydų kultūros paveldo kelio asociacija kviečia į diskusiją apie istorines ir šiuolaikines keliones, kaip žydų paveldo pažinimo būdus. Kalbėsime, į kokias kelionės tradiciškai leisdavosi žydai, ar joms taikoma piligrimystės sąvoka, taip pat apie  krikščionių keliavimą po tradicines žydų kultūrines ir ekonomines erdves. Į keliones bus pažvelgta ir kaip į žydų paveldo pažinimo dėmenį. Diskusijos dalyviai ieškos atsakymų, kaip keliaujant atrasti žydų paveldą ir jo perteikiamas prasmes tiek Lietuvoje, tiek visoje Rytų Europoje. 

Renginio metu bus pristatytas unikalus Žydų kultūros paveldo kelio asociacijos projektas: interaktyvus žydų paveldo objektų Lietuvoje žemėlapis, asociacijos interneto svetainės informaciniai ištekliai, mobilioji žydų paveldo pažinimo Lietuvoje taikomoji programa „Discover Jewish Lithuania“ bei pažintiniai vaizdo siužetai apie žydų paveldą Lietuvoje.

Diskusiją moderuos ir joje dalyvaus Vilniaus universiteto profesorė ir Žydų kultūros paveldo asociacijos Lietuvoje iniciatorė Jurgita Verbickienė. Kiti diskusijos dalyviai: Nacionalinės bibliotekos Judaikos tyrimų centro vadovė dr. Lara Lempertienė, žydų paveldo specialistas, gidas Marius Galadauskas, istorikas, interaktyviojo žemėlapio kūrėjas Aivaras Poška.

Kviečiame registruotis ir dalyvauti.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų, žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data rugsėjo 9 d.
Laikas 18 val.
Vieta Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas būtina registracija
Partneris Žydų kultūros paveldo kelio asociacija
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“