Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugsėjo 12 d.

Rugsėjo 12 d.: „Muzika erdvėje’20“ | Radijo teatro performansas

„Muzika erdvėje’20“ – šeštą kartą vykstantis vienintelis Lietuvoje įvietintos šiuolaikinės muzikos festivalis, skirtas tokio pobūdžio muzikai ir kartu analizuojantis visuomenei aktualias temas.

Šiais metais „Muzika erdvėje“ kviečia apžvelgti žmogaus ir valstybės santykį, ieškoti atsakymo į visiems rūpimą klausimą: kokie mes esame kaip tauta šiandien? Homo lituanicus formavo įvairūs veiksniai ir istoriniai periodai, bet turbūt didžiausią įtaką tam turėjo paskutiniai 30 metų, kai prasidėjo Lietuvos, kaip modernios valstybės, laikas.

Vienas iš festivalio kūrinių bus pristatomas Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Maloniai kviečiame į Paulo Aristido Trimako (JAV) radijo teatro performansą „Tu mano praeitis ir ateitis“.

Užmerkę akis pradėsime virtualią radijo kelionę. Virtualios realybės radijo studijoje klausydami muzikos persikelsime į praeitį. Kiekviena iš skambančių dainų bus lyg mūsų visų būsenų komentaras, pradedant nuo to laiko, kai Lietuva atgavo nepriklausomybę. Tačiau istorija prasideda daug anksčiau. „Kur dingo mūsų rytojai?“ – šis klausimas skamba ir 1382-aisiais, ir dabar. XIV a. buvome didžiausia valstybė Europoje, tačiau likome suskaldyti ir praradę bendrą kultūrą. Kaip Vytautas Didysis ir jo žmona Ona tuo metu privalėjo pasitikti Naująjį pasaulį, taip ir mes dabar susiduriame su panašiais iššūkiais.

Autoriaus ir virtualios kelionės vedlio – Amerikos lietuvio P. A. Trimako – santykis su atskleidžiamomis temomis geriausiai apibūdinamas dainos žodžiais, kurie nusako visą kūrinio idėją: „Tu mano praeitis ir ateitis“. Kompozitorius prižada – kelionės pabaigoje jus sugrąžins į dabartį ir realybę. Jeigu tik patys to norėsite!

Dirigentė Goda Marija Gužauskaitė, garso režisierė Dovilė Bindokaitė.

Atlieka: Paulas Aristidas Trimakas (vokalas, fortepijonas), Saulė Emilija Rašimaitė (vokalas), Monika Valkūnaitė (vokalas), Simona Višnevska (vokalas), Pijus Narjiauskas (vokalas), Lolita Pultarackaitė (smuikas), Ieva Makauskaitė (smuikas), Vita Bartušytė (altas), Žygimantas Šulcas (violončelė).

Prašome registruotis į performansą.

Prieš renginį 15 val. vyks speciali ekskursija po Nacionalinės bibliotekos erdves ir susitikimas su kompozitoriumi. Ekskursija nemokama, būtina atskira registracija.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data rugsėjo 12 d.
Laikas 16 val.
Vieta erdvė prie vitražo, atrijus, III a.
Dalyvavimas registracija (nemokami bilietai)
Trukmė 1 val.
Organizatorius VšĮ „Meno genas“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“