Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugsėjo 17 d.

Rugsėjo 16–17 d.: mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė 2020“ renginiai Nacionalinėje bibliotekoje

Šių metų rugsėjo 11–18 d. jau septynioliktą kartą vyks mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“. Festivalio organizatoriai siūlo daugiau kaip 350 nemokamų paskaitų, ekskursijų, eksperimentų ir nuotykių keliolikoje Lietuvos miestų ir regionų. Festivalio dalyvių laukia susitikimai su mokslininkais, inovatoriais, verslininkais didžiausiame šalies mokslo populiarinamajame renginyje. Kai kurie renginiai vyks nuotoliniu būdu. Organizatoriai tikisi, kad epidemiologinė situacija leis visiems norintiems saugiai apsilankyti renginiuose.  Dalis jų vyks Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, kur Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakultetas surengs demonstracines dirbtuves, praktinį užsiėmimą ir skaitys paskaitą apie išvaizdos etiketą. Maloniai kviečiame dalyvauti.

Rugsėjo 16 d. 13 val. praktinis užsiėmimas „Ko dar nežinojome apie tekstilę“

Praktinio užsiėmimo metu bus demonstruojami neįtikėtinos kilmės pluoštai, unikalios struktūros siūlai, išmaniosios tekstilės medžiagos ir mūsų kūrybinės galios jas išmintingai panaudoti. Bus galima pasimatuoti gelbėtojų aprangą su kvėpavimo įranga. Išsiaiškinti aprangos medžiagų bei priedų ypatingąsias savybes ir inovatyvių informacinių komunikacijos sistemų svarbą gelbėtojų komandos darbo metu. Išbandysite kostiume integruotų dujų, temperatūros, slėgio, judesio ir pan. jutiklių bei elektroninės tekstilės galimybes.

Lektoriai: dr. Eugenija Strazdienė, dr. Antoni Kozič.

Registracija: http://tiny.lt/349ae6b

Rugsėjo 17 d. 13 val. paskaita „Išvaizdos etiketas“ 

Paskaita skirta aprangos etiketui pažinti: kokias klaidas darome, netinkamai pasirinkę vieną ar kitą įvaizdžio detalę, kokios yra dažnos stiliaus klaidos, ką reiškia renginio aprangos kodas ir kiti aktualūs išvaizdos klausimai. Rekomenduojama lankytojams nuo 14 metų.

Lektorė Silvija Grušnienė.

Registracija: http://tiny.lt/cu6ep2u

Lankytojams būtinos apsauginės veido kaukės, rekomenduojamos pirštinės. Organizatoriai informuoja, kad, šalyje pasikeitus situacijai dėl COVID-19, šie renginiai į virtualią erdvę nebus perkeliami.

Trumpai apie renginius

Data
rugsėjo 16 ir 17 d.
Laikas
13 val.
Vieta
Renginių erdvė, III a.
Dalyvavimas
Būtina registracija:
Trukmė
2 val.
Organizatorius
Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakultetas
Svarbu
Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“