Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugsėjo 12 d.

Rugsėjo 12–13 d.: „Scanoramos“ belaukiant

Artėjant didžiausiam ir ryškiausiam rudens sezono tarptautinio kino įvykiui – Europos šalių kino forumui „Scanorama“ – Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į rinktinių ir kritikų numylėtų filmų peržiūras. Bibliotekos lankytojai galės pamatyti jauno danų režisieriaus Gustavo Möllerio filmą „Kaltė“ ir islandų režisieriaus Benedikto Erlingssono filmą „Kariaujanti moteris“.

Rugsėjo 12 d. 14 val.: filmo „Kaltė“ peržiūra

Policijos dispečeris ir buvęs pareigūnas Asgeras Holmas atsiliepia į pagrobtos moters skambutį. Netikėtai nutrūkęs telefono ryšys įsuka aukos ir pagrobėjų paieškas – tik telefonu apsiginklavęs Asgeras ryžtasi išlaisvinti nepažįstamąją. Vyras greitai supranta, kad reikalas kur kas sudėtingesnis, nei atrodė. Įtempto siužeto trileris „Kaltė“ įtraukia į klaustrofobišką tikrovės ir vaizduotės pasaulį, atskleidžia realybės dvilypumą ir pavaldumą akimirkos galiai.

Režisierius ir prodiuseris G. Mölleris, scenarijus G. Möllerio, Emilio Nygaardo Albertseno, operatorius Jasperis J. Spanningas, vaidina Jakobas Cedergrenas, Jessica Dinnage, Johanas Olsenas.

Filmas bus rodomas danų kalba su lietuviškais subtitrais. Įžanginį žodį tars ir filmą „Kaltė“ pristatys festivalio vadovė Gražina Arlickaitė.

Būtina registracija ›

Daugiau informacijos ›

Rugsėjo 13 d. 14 val.: filmo „Kariaujanti moteris“ peržiūra

Mes, gyvenantys šiandien, esame paskutinė karta, dar galinti sustabdyti karą prieš Motiną Žemę. Penkiasdešimtmetės Halos lengvai neįveiksi. Ji padarys viską, kad patiestų priešą – vietos aliuminio pramonę, keliančią grėsmę kalnuotam Islandijos kraštovaizdžiui. Tačiau Halos ginklų žvangesys nuščiūva, kai jos gyvenime atsiranda mažametis našlaitis. „Kariaujanti moteris“ – tai pasakojimas apie nedalomą žmogaus ir gamtos vienovę, kurios fone mažomis kovomis pasiekiamos didelės pergalės.

Režisierius B. Erlingssonas, prodiuseriai B. Erlingssonas, Carine’a Leblanc, Marianne’a Slot, scenarijus B. Erlingssono, Ólafuro Egilssono, operatorius Bergsteinnas Björgúlfssonas, vaidina Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhannas Sigurðarsonas, Juanas Camillo’us Romanas Estrada.

Filmas bus rodomas islandų kalba su lietuviškais subtitrais. Įžanginį žodį tars ir filmą „Kariaujanti moteris“ pristatys programos koordinatorius Dmitrijus Gluščevskis.

Būtina registracija ›

Daugiau informacijos ›

Trumpai apie filmus

Data
Vieta
Laikas
Filmas
Rugsėjo 12 d.
Konferencijų salė, V a.
14 val.
2018 m., drama, kriminalinis trileris, 85 min., rež. G. Mölleris, N–13
Filmą pristatys festivalio „Scanorama“ vadovė Gražina Arlickaitė
Rugsėjo 13 d.
Konferencijų salė, V a.
14 val.
2018 m., drama, 101 min., rež. B. Erlingssonas, N–13
Filmą pristatys festivalio „Scanorama“ programos koordinatorius Dmitrijus Gluščevskis