Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugsėjo 21 d.

Rugsėjo 21 d.: JAV centrinės žvalgybos agentūros dokumentai apie pokario Baltijos šalis

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į knygos pristatymą: CIA žvalgyba Baltijos šalyje / CIA in the Baltics (1947–1953) (dokumentų rinkinys, sudarė Mingailė Jurkutė, komentarus parašė Mingailė Jurkutė ir Darius Juodis), Vilnius: Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras, 2020.

Kiek kainavo partizanų kerziniai batai? Kodėl Rygos moterys nustojo dažytis? Ką sakė Stalino karvės? Ką JAV centrinės žvalgybos agentūra žinojo apie Baltijos šalis pokariu? Ateikite ir sužinosite, kas maištingosiose Baltijos šalyse traukė Amerikos žvalgybos galiūnės akį,

ką ji čia pamatė, kas praslydo pro žvilgsnį ir ką vertingo galime sužinoti apie save pačius skaitydami prieš 70 metų rašytus CIA žvalgybos pareigūnų raportus.

Pristatydami lietuviškai išleistą CIA dokumentų rinkinį, klausimus kels ir atsakymų ieškos dr. Darius Juodis, dr. Mingailė Jurkutė, dr. Bernardas Gailius, Jonas Ohmanas. Renginį moderuos dr. Kęstutis Kilinskas.

Renginio metu bus galima įsigyti knygą leidyklos kaina.

Kviečiame registruotis ir dalyvauti: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų, žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data rugsėjo 21 d.
Laikas  18 val.
Vieta Valstybingumo erdvė, II a.
Dalyvavimas būtina registracija el.paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Trukmė 1,5 val.
Organizatorius Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“