Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugsėjo 21 d.

Kaip rasti ir išlaikyti laimę?

Šiais laikais vis daugiau žmonių pavilioja laimės paieškos. Tai galima įžvelgti ne tik iš laimę parduodančių komercinių reklamų, bet ir iš įvairiausių raktą į išsvajotą gyvenimą žadančių knygų skaičiaus. Žinoma, ne visos jos vienodai turiningos. Kad netektų laiko švaistyti veltui – jūsų dėmesiui pristatome keletą geriausių knygų, kurios, tikimės, priartins ne tik prie laimės, bet ir prie prasmės.

Laimės svarstyklės Genovaitė Petronienė

Ši knyga – užburiantis savęs pažinimo žaidimas, nuaustas iš autentiškų autorės pacientų istorijų ir įžvalgų. Ji paskatins pradėti kelionę savo laimės link. Keliai į laimę skirtingi ir ne visiems vienodai priimtini. Knyga padės rasti atsakymus į tokius klausimus:

  • aš per daug aukojuosi, visiems daliju širdį... Gal vertėtų išmokti kovoti?
  • aš per santūrus, kupinas baimių. Kaip jų atsikratyti?
  • aš nepakeldamas galvos plušu, o kolegą, trimituojantį apie savo triūsą, viršininkai nešioja ant rankų.
  • aš – itin emocingas. Kaip išmokti pažaboti jausmus?
  • aš kankinuosi būdamas su kitu žmogumi. Gal geriau būti vienam?

Jo šventenybė Dalai Lama apie gyvenimą ir laimę Dalai Lama, Rajiv Mehrotra

Kas mums, šios Žemės gyventojams, suteikia didžiausią laimę? Jo Šventenybė sako, kad laimė – tai vidinė ramybė, kuri kyla ugdant meilę ir atjautą. Kuo labiau rūpinamės kitų laime, tuo geriau jaučiamės patys. Ugdydami šiltus jausmus kitiems nuraminame protą. O tai padeda išsklaidyti bet kokias apnikusias baimes ar abejones ir įveikti kliūtis. Šios knygos puslapiuose atskleidžiama Dalai Lamos išmintis, sukaupta ne tik iš budizmo tekstų ir raštų, bet ir iš aktyvaus įsitraukimo į gyvenimą, mums visiems suteiks nepakeičiamų įžvalgų, kaip patobulinti savo protą, ugdyti vidinę ramybę, nebijoti mirties ir rasti tikrąją laimę, kurios visi taip trokštame.

Kasdieniai nušvitimai. Laimės paieškos šiuolaikiniame pasaulyje Gyalwang Drukpa

Ši knyga šiuolaikiniam pasauliui primena Rytų išmintį, pasakojimais ir pavyzdžiais moko išsivaduoti iš savo ego ir streso, pyktį paversti gailestingumu, o baimes – drąsa. Himalajų budistas Gyalwangas Drukpa palaiko jums draugiją žengiant savuoju keliu ir moko, kad:

  • pripažinimas, jog mes visi susiję, teikia ramybę;
  • dalykai, kurie gali jus teigiamai paveikti, yra arčiau, nei manote;
  • kad galėtumėte įkvėpti kitus, patys gyvenime turite rasti, iš kur pasisemti įkvėpimo;
  • ką galvojame, tuo ir tampame.

Mitai apie laimę. Kaip džiaugtis gyvenimu Sonja Lyubomirsky

„Mitai apie laimę“ supažindina su moksliniais tyrinėjimais, įrodančiais, kad dažnai labiau viską lemia ne aplinkybės, o mūsų požiūris. Šių atradimų centre – hedonistinio prisitaikymo koncepcija, faktas, kad prisitaikyti mes gebame daug geriau, negu mums atrodo. Net po reikšmingų gyvenimo pokyčių (gerų ar blogų) esame linkę grįžti į pradinį savo laimės lygį, užmiršdami tai, kas mus labai džiugino ar atrodė nepakenčiama. Autorė pataria, kaip nereaguoti perdėtai po teigiamo posūkio ir kaip rasti kelią į priekį, užgriuvus tamsiam metui.

Dzenas, arba Laimės menas Chris Prentiss

Naujausi mokslo tyrimai rodo, o dvasinė išmintis moko, kad mūsų įsitikinimai, mintys ir jausmai lemia viso mūsų kūno, net kiekvienos jo ląstelės, būklę. Todėl gyvenime itin svarbus pozityvus požiūris, ypač jeigu jis grįstas tikėjimu. Aiškindamas, kodėl tikėjimas mums palankiomis aplinkybėmis galiausiai duoda vaisių, šios knygos autorius, privačios klinikos įkūrėjas Chrisas Prentissas remiasi Rytų ir Vakarų filosofija, šiuolaikiniu mokslu ir asmenine – kartais skausminga – patirtimi. Skaitydami sužinosite, kaip prisitaikyti prie neišvengiamų gyvenimo permainų, kaip įveikti stresą ir kasdien sąmoningai puoselėti laimę. Rytų išmintis padės atsiskleisti nuostabiai patirčiai ir susikurti asmeninę savojo gyvenimo kelio filosofiją.

Visas šias knygas rasite www.ibiblioteka.lt. LIBIS skaitytojo pažymėjimo savininkams leidinį skoliname 14 dienų, o nespėjus perskaityti, šį terminą galima prasitęsti dar du kartus. Sėkmingų laimės paieškų!