Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugsėjo 30 d.

Į pagalbą skaitantiems Bibliją

Einantys tikėjimo keliu, ieškantys gyvenimo prasmės, siekiantys išsilavinimo, tiesiog smalsūs anksčiau ar vėliau atsiverčia Bibliją. Šventųjų tekstų aktualumas iki šiol didžiulis, o juos suprasti nėra lengva. Bibliją skaityti ir ją suprasti padės gauti nauji leidiniai.

Knygos viršelis

Wright, Nicholas Thomas. The New Testament in its world, [2019]The New Testament in its world, [2019]

Tai kelionė iš XXI amžiaus į Jėzaus ir pirmųjų krikščionių erą, padedanti šių dienų skaitytojams patirti pirmojo amžiaus tikinčiųjų išgyvenimus. Autoriai sujungė dešimtmečius trukusius tyrimus, rašymą bei mokymą ir pristatė Naujojo Testamento knygas kaip istorinius, literatūrinius ir socialinius reiškinius, atsakydami, visų pirma, į klausimus, susijusius su Naujojo Testamento kilme ir pereidami prie istorinio konteksto tyrimo. Autoriai plačiai nagrinėja kiekvienos Naujojo Testamento knygos istoriją ir teologiją, pateikdami aktualias tekstinės kritikos diskusijas, turinio komentarus bei reikšmę krikščioniškajam gyvenimui. Nors tai puiki ir naudinga knyga norint greitai rasti pagrindinę informaciją apie bet kurią Naujojo Testamento knygą, tačiau skaitydami visą knygą gaunate daug daugiau.

Knygą rasite Humanitarinių mokslų skaitykloje, III a., 306 kab.

Dėl teminės leidinių paieškos visada galite kreiptis į informacijos paieškos konsultantus skaityklose

Duomenų bazėje „Taylor & Francis Group“ skaitykite el. knygas:

Knygos viršelis

The biblical world [Elektroninis išteklius] : vol. 1 & 2, 2019

Biblija – svarbus religinis ir kultūrinis dokumentas. Ši ekspertų parašyta knyga yra išsamus Biblijos turinio, istorinių aplinkybių ir socialinio konteksto vadovas. Istorinio fono tyrinėjimus papildo archeologijos atradimai ir diskusija tokiais klausimais, kaip kalba, teisė, administravimas, socialinis gyvenimas ir menai. Išsamiai pristatyti pagrindiniai Biblijos asmenys Jėzus, Abraomas, Paulius, išnagrinėtos pagrindinės religinės sąvokos. Knyga supažindina ir su šiuolaikiniu požiūriu į Bibliją.

Knygos viršelis

Phillips, Peter M. The Bible, social media and digital culture [Elektroninis išteklius], 2019

Ar socialinė žiniasklaida gali pakeisti Biblijos kanoną? Ši knyga – apie Biblijos ir modernaus žmogaus santykį skaitmeninėje kultūroje. Pagrindinis dėmesys skiriamas Biblijos naudojimui šiuolaikinėje socialinėje žiniasklaidoje, pateikiant naujausių tyrimų apžvalgą. Nagrinėjamas globalus Biblijos poveikis, daugiausia dėmesio skiriant Jungtinės Karalystės ir JAV kultūrai. Vartotojai, kurdami santykius viešojoje erdvėje, kuria bendruomenę ir dalijasi Biblijos eilutėmis socialiniuose tinkluose. Išsamiai apžvelgtos populiariausios Biblijos eilutės – patikusios, paryškintos ar bendrinamos įvairiose socialinės žiniasklaidos platformose. Aptariamos socialinės žiniasklaidos platformų galimybės kuriant tapatybės ir bendruomenės identitetą.

Šios el. knygos skaitytojams pasiekiamos ir iš asmeninių įrenginių. Kaip tai padaryti, galite sužinoti čia ›

Turiningo skaitymo!