Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. spalio 7 d.

Spalio 7 d.: filmo „Grįžtamasis ryšys“ („Feedback“) peržiūra

Rudens ciklo #KinasKalba renginyje organizatoriai pristatys tarptautinį Kauno kino festivalį, kurio šių metų pavadinimas – „Videogramos“. Festivalio pavadinimą įkvėpė vokiečių režisieriaus Haruno Farockio (1944–2014) dokumentinis filmas „Revoliucijos videogramos“ (vok. Videogramme einer Revolution, 1992), kuriame fiksuojama ir analizuojama televizijos ir jos kuriamų vaizdų įtaka Rumunijos revoliucijos istoriniams įvykiams. Tarptautinis Kauno kino festivalis „Videogramos“ siekia pristatyti kiną bei videomeną, kuris gali veikti kaip aktyvus istorijos dalyvis ar kūrėjas. Šie metai – kupini perversmų, istorinių įvykių, globalių judėjimų, tai taip pat atsispindės festivalio programoje.

Spalio 7 d. 17.30 val. – pokalbis su menininke Monika Lipšic, tarptautinio Kauno kino festivalio „Videogramos“ 2020 kuratore

(Fizinis susitikimas ir tiesioginė „Facebook“ transliacija)

Monika Lipšič dirba kultūros ir meno lauke, kartu su kitais menininkais kuria parodas, performansus, videokūrinius, tekstus. M. Lipšic yra dirbusi Šiuolaikinio meno centre (ŠMC) Vilniuje, taip pat Romoje (Nomas Foundation), San Franciske (CCA Wattis), surengusi parodas, performansus ir renginius tokiose institucijose kaip Hjustono universiteto Blafferio meno muziejus JAV (grupinė paroda The Future Is Certain; It’s the Past Which Is Unpredictable), Calvert22 Foundation Londone, ŠMC (paroda Slavs and Tatars: iš lūpų į lūpas ir kt. ), CCA Estonia Taline (videoperžiūra Timelines, they’re multiplyin‘) ir kitur. M. Lipšic taip pat kuruoja internetinę platformą www.thegoodneighbour.lt, kurioje pristatomi naujai sukurti vaizdo filmai apie šiuolaikinius menininkus ir istorines asmenybes.   

18.00 val.filmo „Grįžtamasis ryšys“ („Feedback“) peržiūra (rež. Simona Žemaitytė, 74 min.). Plačiau ›
(Peržiūra Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje ir platformoje kinofondas.lt)

BILIETAI
Renginys nemokamas. BŪTINA REGISTRACIJA ›
Vietų skaičius ribotas, todėl prašome registruotis atsakingai.

RENGINIO VIETA
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Konferencijų salė, V aukštas, Gedimino per. 51, Vilnius. Pokalbio transliacija vyks Kino fondo „Facebook“ paskyroje, o filmo peržiūra – rodoma Kino Fondo platformoje.

SVARBU. Renginyje dalyvių skaičius ribojamas. Viso renginio metu privaloma dėvėti veidą ir nosį dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius, veido skydelius). Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Saugokime save ir kitus.

Renginys fotografuojamas. 

Trumpai apie renginį

Data spalio 7 d.
Laikas 17.30 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Dalyvavimas būtina registracija ›
Trukmė 2 val.
Organizatorius AVAKA, Kino fondas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“