Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. spalio 14 d.

Spalio 14 d.: pokalbis su plk. ltn. Valerijumi Šereliu „Kiek karo būta partizaniniame kare?“

Lietuvos laisvės kovos įamžintojų sąjūdis ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo centras kviečia į paskaitų-pokalbių ciklo „Partizaninis karas XXI a. žmogaus akimis“ susitikimus. Pastaraisiais metais apie partizanus kalbama daug ir aktyviai, tačiau nepaisant rodomo susidomėjimo vis dar stokojama tiek profesionalių istorikų tyrimų, tiek šių tyrimų pristatymo visuomenei.

Paskaitų-pokalbių ciklu siekiama į temos aptarimą įtraukti visuomenę kiek kitokiu, šiai temai neįprastu būdu ir kviesti partizaninio karo netyrinėjančius, tačiau tematiškai susijusius žmones tapti pašnekovais. Pirmojo susitikimo metu istorikė dr. Aistė Petrauskienė ir plk. ltn. Valerijus Šerelis kels tradicinius, o kartu provokuojančius klausimus: koks buvo partizaninis karas, kokį jį matė laisvės kovotojai, ar istorijos tėkmėje kito požiūris į priešą, koks kraujo skonis, kaip šį karą šiandien vertina Lietuvos kariuomenė?

Kituose susitikimuose bus kalbama šiomis temomis:

  • Moters vaidmuo partizaniniame kare;
  • Partizanų aprangos klausimai;
  • Svetimtaučiai laisvės kovotojų gretose;
  • Ligos ir jų gydymas partizaniniame kare;
  • Apie partizanus linksmai;
  • Minėdami 100-ąsiass Juozo Lukšos gimimo metines, vieną vakarą skirsime jo atminimui.

Trumpai apie renginį

Data spalio 14 d.
Laikas 18 val.
Vieta Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis čia ›
Partneriai Lietuvos laisvės kovos įamžintojų sąjūdis
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“
Svarbu Laikantis saugumo reikalavimų dalyvių skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.