Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. spalio 14 d.

Spalio 14 d.: knygos „Rainiuko Pikselio ir pradinuko Petriuko nuotykiai Londone“ pristatymas

2018 m. Lietuvoje prasidėję rainiuko Pikselio ir pradinuko Petriuko nuotykiai keliasi į Londoną. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje bus pristatyta nauja, neįtikėtinų nuotykių kupina pamėgtų herojų istorija. Knygos „Rainiuko Pikselio ir pradinuko Petriuko nuotykiai Londone“ autorius Gintaras Kaltenis – Lietuvos žurnalistų sąjungos, Lietuvos geografijos draugijos narys, IBBY Lietuvos skyriaus narys. Knygos dalininkė – Rita Anskaitienė.

Antroje knygos dalyje Pikselio ir Petriuko laukia ne tik tolima giminaitė Petronėlė, pažintis su Londono katinu Breksitu, bet ir Pomidorinių gauja, kurios piktasis vadas Krikštatėvis siekia pagrobti Petriuką ir sužinoti kažkokią paslaptį – sužinojęs šią paslaptį, mafijos tūzas taptų Pasaulio valdovu. Piktadarį ir jo gaują seka legendinė anglų žvalgybos agentūra MI6 ir specialusis agentas pusbrolis Garfildas. Trafalgaro aikštėje įvyksta triukšmingas visos Jungtinės Karalystės lietuvių kilmės rainių susirinkimas. Po jo prapuola Petriukas...

Knygoje nemažai edukacinių elementų – schemos, žemėlapiai, Londono objektų aprašymai ir piešiniai. Autorius G. Kaltenis lengvai, su jam būdinga nedidele ironijos doze aprašo istorinius, turistinius, geografinius, socialinius ir kitus Londono objektus. Vaikams pateikta medžiaga lengvai įsimenama ir suvokiama, o žinios tikrai sužavės geografijos mokytoją. Keliasluoksnę knygą mažiausi skaitytojai galės „skaityti“ piešinukais, vyresni – patirti nuotykius iš knygos teksto, o jei per sunku ar neįdomu, nekreipti dėmesio į geografines, istorines ar turistines nuorodas. Vyriausi skaitytojai ( 10–14 metų vaikai) su malonumu paners į visus nuotykingus knygos sluoksnius.

Renginyje dalyvaus knygos autorius G. Kaltenis, knygos dailininkė R. Anskaitienė.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams rekomenduojama dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data
spalio 14 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a.
Trukmė
1 val.
Dalyvavimas
dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis čia ›
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“