Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. spalio 28 d.

Spalio 28 d.: knygos „Biblioterapija: teorija ir praktika“ sutiktuvės (ATŠAUKTA)

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks dr. Daivos Janavičienės knygos „Biblioterapija: teorija ir praktika“ pristatymas ir pokalbis apie gydomąjį skaitymo poveikį.

Biblioterapija – tai pagalba žmogui per gilinimąsi į tekstus. Šis terminas žinomas jau daugiau nei 100 metų, o metodo kilmė siejama su faktais iš senovės istorijos. Šiandien pagalba skaitymu atrandama tarsi iš naujo: ji gali padėti žmogui prisitaikyti besikeičiančiame pasaulyje, sumažinti vidinę įtampą, rasti atsakymus į egzistencinius, savęs pažinimo, vertybių klausimus.

Leidinys „Biblioterapija: teorija ir praktika“ parašytas remiantis autorės ilgamečiu domėjimusi šia sritimi ir gimė iš asmeninės patirties bei įsitikinimo, kad sunkiais gyvenimo momentais gali pagelbėti gerų tekstų skaitymas. Leidinio skaitytojai išsiaiškins, kokios yra biblioterapijos rūšys, kokiais principais vadovaujantis parenkama biblioterapinė literatūra, sužinos, kad skaitymas gali būti paviršutiniškas ir gilusis ir kuo vienas nuo kito skiriasi. Taip pat susipažins su Lietuvos bei užsienio specialistų darbais biblioterapijos srityje, pamatys jau įvykdytų įdomių projektų rezultatus ir daug kitų dalykų.

Leidinio autorė Nacionalinės bibliotekos Bibliotekininkystės ir bibliografijos skyriaus vyriausioji metodininkė-tyrėja dr. Daiva Janavičienė papasakos apie biblioterapijos patirtis, pakomentuos, kas gali „gydyti skaitymu“ ir kuo gilus pasinėrimas į tekstą gali mums padėti, pristatys šio metodo taikymo galimybes. Knygos sutiktuvėse taip pat dalyvaus ir mintimis apie skaitymo poveikį dalinsis psichologas, psichoterapeutas, terapinio rašymo mokytojas ir psichoterapinių kelionių organizatorius Julius Kvedarauskas ir Nacionalinės bibliotekos Bibliotekininkystės ir bibliografijos tyrimų skyriaus vadovė dr. Rasa Januševičienė. Pokalbį moderuos viena iš Nacionalinės bibliotekos Skaitytojų klubo vadovių Rasa Derenčienė.

Prašome registruotis ir dalyvauti ›

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų, dalyvių skaičius ribojamas – į visus renginius būtina registracija, atvykus privaloma dėvėti apsaugines veido priemones, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Nacionalinė biblioteka pagal rekomendacijas valo, dezinfekuoja ir vėdina patalpas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į biblioteką neįleidžiami. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data spalio 28 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas būtina registracija ›
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“