Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. lapkričio 4 d.

Lapkričio 9–13 d. Šiaurės šalių literatūros savaitė vyks nuotoliniu būdu

Lapkričio mėnesį Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka tradiciškai mini Šiaurės šalių literatūros savaitę. Jos metu Šiaurės ir Baltijos šalių bibliotekose, mokyklose ir kitose kultūros ir švietimo įstaigose sutartu laiku vyksta Šiaurės šalių literatūros skaitymai ir kultūrinės veiklos. Projektas kiekvienais metais įtraukia daugybę institucijų iš viso Šiaurės ir Baltijos regiono. Šiųmečių skaitymų tema – „Šiaurės šalys ir pasaulis“.

2020-ieji pasauliui – sunkūs metai, visiems metę didžiulį iššūkį. Tokie reiškiniai kaip pandemija priverčia susimąstyti, ką reiškia būti pasaulio piliečiu. Kokią atsakomybę turime jausti mes, kaip piliečiai, kas mus vienija ir kuo mes skiriamės? Nacionalinė biblioteka kviečia prisijungti kuriant skaitytojų bendrumo ir solidarumo jausmą.

Pirmadienį, trečiadienį ir penktadienį drauge su jaunaisiais skaitytojais kviesime susipažinti su Šiaurės šalimis, aptarsime šių metų temą, skaitysime ištraukas iš paveikslėlių knygos  „Visi iki vieno“ (norv. Alle sammen teller), kurią sukūrė autorė ir iliustruotoja, norvegų rašytoja Kristina Roskifte. Į garsinius skaitymus kviečiame priešmokyklinio amžiaus vaikus ir pirmos, antros klasių moksleivius.

Antradienį ir ketvirtadienį skirsime žinioms apie Šiaurės šalis praplėsti. Trečios ir ketvirtos klasių moksleivius kviesime rungtis viktorinoje, kurios klausimai aprėps literatūrines, istorines ir geografines moksleivių žinias.

Nuo lapkričio 9 d. iki 13 d. į veiklas kviečiame kasdien, nuo 10 valandos, prisijungiant nuotoliniu būdu.

Registracija ›

Daugiau informacijos – socialiniame tinkle „Facebook“