Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. spalio 26 d.

„Pasakiškos kelionės“ su aktore Kristina Savickyte

Ar įmanoma keliauti, kai sienos uždarytos, kai sėdi kambaryje ir niekur nejudi? Kad yra būdų kitaip pakeliauti po pasaulį, vaikams įrodė aktorė, ankstyvojo ugdymo studijos įkūrėja Kristina Savickytė. Ji šių metų rugsėjo ir spalio mėnesiais Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje surengė 8 projekto „Pasakiškos kelionės“ edukacijas, kuriose kvietė vaikus pakeliauti po platųjį pasaulį: visai artimus kraštus ir egzotiškiausias šalis bei žemynus. Vaikai, klausydamiesi pasakojimų, galėjo mintimis aplankyti Estiją, Italiją, Indiją, Afriką ir kitus kraštus.

Autorinė K. Savickytės interaktyvių pasirodymų programa „Pasakiškos kelionės“ – tai kelionės į skirtingas šalis, žemynus pasitelkiant pasakas, folklorą, tradicijas, įdomius faktus. Keliaudami dalyviai ne tik pažino kitas šalis, bet ir atrado, kad visi mes – vieno didelio pasaulio žmonės. Juk kai nebegalime laisvai keliauti kaip anksčiau, labai svarbu prisiminti, kad tai daryti galime ir pasitelkdami vaizduotę, istorijas. Kelionės, tikros ar įsivaizduojamos, plečia vaikų akiratį, ugdo kritinį mąstymą, žadina smalsumą, norą pažinti ir save, savo papročius, kultūrą, gerbti mūsų skirtingumą ir kartu ieškoti bendrystės. Pristatant skirtingų tautų folkloro temas, vaikai buvo kviečiami susimąstyti apie tai, kas universalu ir bendražmogiška.

Edukacijų metu vaikai turėjo progą pramokti keliautojų mankštos, sužinoti įdomybių apie įvairias šalis ir net įsiminti po keletą svetimų kalbų žodžių.

K. Savickytės edukacijos vyko kas antrą ketvirtadienį darželių ir mokyklų grupėms, o šeštadieniais vaikai galėjo atvykti lydimi tėvų ar kitų artimųjų. Iš viso renginiuose dalyvavo per šimtą vaikų.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.