Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. lapkričio 6 d.

Lapkričio 9 d.: knygos „Marija Kiuri – moteris, pralenkusi savo laiką“ pristatymas internete

Dėl pablogėjusios  COVID-19 situacijos Lietuvoje knygos „Marija Kiuri – moteris, pralenkusi savo laiką“  lietuviško leidimo pristatymas perkeliamas į internetinę erdvę. Visi norintys galės saugiai dalyvauti renginyje prisijungę prie portalo www.15min.lt televizijos, naudodami šią nuorodą.

Knygos „Marija Kiuri – moteris, pralenkusi savo laiką“ pristatymo tiesioginės transliacijos pradžia lapkričio 9 d. 15 val.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka maloniai kviečia į Baltijos šalių mokslininkių asociacijos „BASNET Forumas“ bendradarbiaujant su Vilniaus universitetu išleistos autorių kolektyvo – Marie Curie muziejaus Paryžiuje ir rašytojos Marion Augustin (Marjonos Ogiusten – knygos „Marija Kiuri – moteris, pralenkusi savo laiką“ („Marie Curie – Une femme dans son siècle“) lietuviško leidinio pristatymą visuomenei nuotoliniu būdu. Prancūzų kalba knyga buvo išleista 2017 m. 150-ojo M. Curie jubiliejaus proga.

Knyga reprezentatyvi,  turininga, šilta, įkvepianti ir lengvai skaitoma. Joje ne tik pabrėžiami  M. Curie nuopelnai fizikos ir chemijos srityje, pripažinimas mokslo visuomenėje, bet ir parodoma jos asmenybės raida, požiūris į mokslą ir jo įtaką visuomenei, taip pat jos pavyzdžio įtaka, pritraukiant jaunimą į tiksliuosius mokslus ir skatinant lygias lyčių galimybes moksle. Pateikiama daug niekada nepublikuotų nuotraukų, asmeninių laiškų iš šeimos archyvo, leidžiančių skaitytojui tarsi tiesiogiai bendrauti su knygos herojais, M. Curie artimaisiais, žymiausiais to meto mokslininkais, ir kartu dalyvauti to laikotarpio Paryžiaus intelektualiniame Europos gyvenime. Knyga skirta plačiajai visuomenei.

Knygos pristatyme žodį tars Prancūzijos ir Lenkijos ambasadorės Lietuvoje, mokslinės visuomenės atstovai, renginio organizatoriai ir rėmėjai.

Knygos išleidimo proga žiūrovus pasveikins viena iš knygos autorių M. Curie anūkė Hélène Langevin-Joliot (Elena Lanževen-Žolio) – bus parodytas vaizdo įrašas su subtitrais. Knygą pristatys M. Curie muziejaus Paryžiuje atstovė ir knygos bendraautorė Natalie Pigeard-Micault (Natali Pižar-Miko).

KUR ĮSIGYTI KNYGĄ?

Dėl knygos įsigijimo siūlome kreiptis į asociaciją „BASNET Forumas“ el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Trumpai apie renginį

Data lapkričio 9 d.
Laikas 15 val.
Dalyvavimas tiesioginė transliacija internete ›
Trukmė 1,5 val.
Organizatoriai Baltijos šalių regioninė mokslininkių asociacija „BASNET Forumas“ ir Vilniaus universitetas
Rėmėjos Prancūzijos  Respublikos ambasada Lietuvoje, Lenkijos Respublikos  ambasada Lietuvoje, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“