Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. lapkričio 13 d.

Kviečiame susipažinti su reikšmingais Tarptautinio valiutos fondo leidiniais

Pasaulį ištikusios COVID-19 pandemijos aplinkybėmis elektroninės knygos ir dokumentai įgauna dar daugiau svarbos. Tarptautinis valiutos fondas (TVF), suteikdamas nemokamą prieigą prie eLibrary duomenų bazės, skelbia reikšmingą informaciją apie globalizaciją, makroekonomiką, prekybą, demografiją, besiformuojančias rinkas, politiką, skurdo mažinimą ir kitus šiandien aktualius klausimus.

TVF eLibrary daugiau nei 21 tūkstančio leidinių, ataskaitų ir darbinių dokumentų archyve – informacija, skirta tyrimams ir mokymuisi. Informaciją galima atsisiųsti ne tik anglų, bet ir prancūzų, kinų, japonų, portugalų, rusų, ispanų ir arabų kalbomis, ją spausdinti, išsaugoti ir bendrinti turinį asmeniniais sąžiningo naudojimo tikslais.

Pristatome TVF eLibrary leidinius, kurie sudomins ekonomikos mokslų specialistus, studentus, akademinę ar plačiąją visuomenę.

Knygos viršelis

Well Spent: How Strong Infrastructure Governance Can End Waste in Public Investment

Knygoje kalbama apie išteklių panaudojimą viešosioms investicijoms. Tyrėjai, investuotojai, praktikai, naudodamiesi vertingais šio leidinio patarimais, galės spręsti tokius svarbius klausimus kaip investicijos į infrastruktūrą, darnaus vystymosi tikslai, korupcijos kontrolė, fiskalinės rizikos valdymas, planavimo ir biudžeto integravimas, pasinaudojimas gerąja patirtimi vertinant ir atrenkant projektus. 

Knygos viršelis

Stress Testing: Principles, Concepts, and Frameworks

Ką darote, kai reikia įvertinti, kaip krizės veikia finansų sistemą? Testavimas nepalankiausiomis sąlygomis yra labai svarbi priemonė norint įvertinti finansų sistemos atsparumą. Testai tapo neatskiriama finansinio stabilumo analizės, kurią atlieka centriniai bankai, priežiūros agentūros ir daugelis kitų institucijų, dalimi. Šios knygos tikslas – pristatyti TVF darbuotojų šių priemonių analizę ir taikymą.

Knygos viršelis

Fiscal Monitor, October 2020: Policies for the Recovery

Leidinyje apžvelgiama šio precedento neturinčio laikotarpio pasaulio viešųjų finansų būklė ir nagrinėjamas fiskalinės politikos atsako į COVID-19 krizę mastas, apimtis ir veiksmingumas, pateikiamas bendros fiskalinės strategijos planas, spartaus atsigavimo skatinimo priemonės.

Knygos viršelis

Global Financial Stability Report, October 2020: Bridge to Recovery

Pasaulinėje stabilumo ataskaitoje pateikiama trumpalaikės pasaulinio finansinio stabilumo rizikos suvaldymo apžvalga: precedento neturintis tinkamas politinis atsakas į koronaviruso (COVID-19) pandemiją padėjo išvengti finansų nuosmukio ir išlaikyti ekonomikai tenkančių kreditų srautus. 

Knygos viršelis

World Economic Outlook, October 2020: A Long and Difficult Ascent

Pasaulio ekonomikos kontekste diskutuojama dėl fiskalinės stebėsenos, pasaulinio finansinio stabilumo ir pasaulio ekonomikos perspektyvos. Toliau plintant pandemijai COVID-19, akcentuojamas akivaizdus pasaulinės ekonomikos nuosmukis, atsispindintis darbo rinkos rodikliuose ir infliacijos rezultatuose.

Knygos viršelis

Regional Economic Outlook, October 2020, Sub-Saharan Africa: A Difficult Road to Recovery

Leidinys siūlo susipažinti su į pietus nuo Sacharos esančios Afrikos regioninės ekonomikos politika: finansavimo ir makroekonominio stabilumo galimybėmis. Dabartinės perspektyvos neapibrėžtumas yra didesnis, nei įprasta, ir priklauso nuo nuolatinio COVID-19 poveikio.

Knygos viršelis

Regional Economic Outlook, October 2020, Europe: Whatever It Takes: Europe's Response to COVID-19

Koronaviruso (COVID-19) pandemija padarė didelę socialinę ir ekonominę žalą Europai. Ekspertų teigimu, politikos pastangos sustiprinti atsigavimą po pandemijos suteikia galimybę paspartinti regiono ekonomikos pertvarką atsižvelgiant į ateities poreikius, didinant valstybės investicijas į skaitmeninę ir ekologišką infrastruktūrą.

Knygos viršelis

Regional Economic Outlook, October 2020: Middle East and Central Asia

Artimųjų Rytų, Šiaurės Afrikos, Afganistano ir Pakistano, taip pat Kaukazo ir Centrinės Azijos šalys, siekdamos sušvelninti COVID-19 pandemijos išplitimą ir poveikį, reagavo greitomis ir griežtomis priemonėmis. Šios serijos leidinyje apžvelgiamas fiskalinės politikos atsakas į krizę, numatomas poveikis valstybės skolai ir fiskaliniams rezervams. 

Knygos viršelis

Finance & Development

Šiame ketvirtiniame leidinyje pateikiama naujausia informacija apie tarptautinę finansų sistemą, pinigų politiką, ekonomikos plėtrą, skurdo mažinimą ir kitus svarbius klausimus. Straipsniai skirti ne profesionalams, skaitytojams, norintiems praturtinti supratimą apie pasaulio ekonomikos veikimą, TVF politiką ir veiklą.

Knygos viršelis

Infrastructure in Central, Eastern, and Southeastern Europe: Benchmarking, Macroeconomic Impact, and Policy Issues

Investicijos į infrastruktūrą – svarbus ilgalaikis regioninės politikos klausimas. Leidinyje rasite išsamią analizę šiais klausimais: viešųjų investicijų valdymo stiprinimas, fiskalinės rizikos valdymas ir privataus sektoriaus dalyvavimo sutelkimas taikant empirinius vertinimus, investicijų į infrastruktūrą skatinimo makroekonominis poveikis. 

Knygos viršelis

A TIP Against the COVID-19 Pandemic

TVF darbo dokumente plačiajai auditorijai pateikiama strategija, kaip pašalinti rinkos nesėkmes ir įgyvendinti pažangias visuotines priemones siekiant nugalėti pandemiją. Išskirtinių ir precedento neturinčių ekonominių bei socialinių priemonių ir izoliavimo politika yra perspektyviausias būdas nugalėti pandemiją. 

Nacionalinės bibliotekos interneto svetainėje www.lnb.lt pasirinkę nuorodą ATRADIMAI › Duomenų bazės › Užsienio › Tarptautinių organizacijų leidiniai › IMF eLIBRARY galėsite ne tik skaityti TVF leidinius, bet ir atlikti tyrimus.

Likime saugiai namuose ir naudokimės duomenų bazėmis!