Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. lapkričio 17 d.

Papildyta leidyklos „Taylor & Francis Group“ el. knygų kolekcija

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka papildė „Taylor & Francis Group“ leidyklos elektroninių knygų kolekciją: įsigijo 17 naujų leidinių. Šiuo metu savo skaitytojams siūlome 69 elektronines knygas ekonomikos, politikos, filologijos, menų, religijos, istorijos, teisės, filosofijos ir kitomis temomis.

Keletą naujienų pristatome plačiau:

Knygos viršelis

„The Origin of Musical Instruments“

Knygoje pateikti prancūzų muzikologo, etnologo ir kritiko Andre Schaeffnerio (1895–1980) tekstai, parašyti remiantis pirmaisiais Vakarų klasikinių instrumentų istorijos tyrinėjimais XX a. trečio dešimtmečio pabaigoje. Jo darbas buvo įtrauktas į studiją „Origine des instruments de musique“ Paryžiuje 1931–1936 m. A. Schaeffnerio empiriniai muzikos kilmės tyrimai pateikia hipotezę, kad muzikos atsiradimo ištakas galima nustatyti iš žmogaus gestų, šokių ir muzikos instrumentų judesių. Tai pirmas šios knygos angliškas leidimas, skirtas etnomuzikologams, muzikos psichologams, muzikologams ir tiems, kas domisi muzikos instrumentų istorija.

Knygos viršelis

„Female Body Image in Contemporary Art“

Daug šiuolaikinių menininkų, ypač moterų dailininkių, tyrinėjo moters kūno idealizavimą. Emily L. Newman atkreipia dėmesį į šiais laikais aktualias temas: moters kūno įvaizdį, nutukimą, anoreksiją, bulimiją, dietos laikymąsi, savęs žalojimą. Dauguma menininkų darbuose naudoja savo kūną, tačiau kritikuodami dietų industriją jie dažnai tampa jų bendrininkais, nes patys stengiasi numesti svorio. Šioje knygoje menininkų grupė stengėsi parodyti kūnus, kurie neatitinka 1990-ųjų ir 2000-ųjų normos. Tyrime persipina susijusios tarpdisciplininės temos, įskaitant sociologiją, populiariąją kultūrą ir feminizmą.

Knygos viršelis

„Language, Mind, and Power“ 

Kalba – gamtos išteklius. Žmogaus galia ir pažeidžiamumas siejami su kalba. Ji gyvybiškai svarbi kaip vanduo ir maistas. Šioje knygoje kalbininkas ir filosofas paaiškina, kodėl kalba yra tokia galinga, nurodo jos realias socialines ir politines pasekmes. Kalba pateikiama kaip žmogaus teisė ir priemonė, kuri gali užkirsti kelią smurtui ir priespaudai. Nagrinėjama kalbos galia kalbotyroje, etikoje, kognityviniame moksle. Knyga skirta studentams ir dėstytojams.

Knygos viršelis

„The European Monetary Union After the Crisis“

Knygoje pateikiama nuodugni pastarojo dešimtmečio Europos evoliucijos analizė, diskutuojama apie reformas, vykdytas po finansų krizės. Autorius nagrinėja per krizę sukurtus politinius atsakus ir vertina jos mastą Europoje, palyginti su kitomis pasaulio šalimis. Analizuojamas ilgalaikis ekonominis ir finansinis  krizės poveikis. Ši aktuali knyga sudomins ekspertus, mokslininkus, studentus ir kitą auditoriją, turinčią ekonominį, finansinį, teisinį ir politinį išsilavinimą.

Knygos viršelis

„Arts Entrepreneurship“

Knygoje pateikiama į veiksmus orientuota meno verslo įžanga, daugiausia dėmesio skiriant produkto dizainui, verslo organizavimo planavimui ir vertinimui, klientų identifikavimui ir rinkodarai, lėšų rinkimui, teisiniams klausimams, pinigų valdymui, kultūros politikai ir karjeros plėtrai. Rasite pavyzdžių apie pagrindinius verslo koncepcijos kūrimo, plėtros ir augimo etapus. Ši praktinis verslumo sėkmės vadovas sudomins meninio verslumo programų, kursų ir dirbtuvių studentus. Knyga skirta kūrybos verslo steigėjams, ieškantiems patarimų, kaip sukurti ir palaikyti savo verslą.

Knygos viršelis

„The Routledge Handbook to Rethinking Ethics in International Relations“

Knygoje nagrinėjamos naujos tarptautinės etikos perspektyvos. Rasite informacijos šiomis temomis: naujos tarptautinės etikos kryptys; etiniai tarptautinių santykių veikėjai ir praktika; klimato kaitos, globalizacijos ir sveikatos etika; tarptautinių santykių technologijos ir etika; visuotinio saugumo etika. Knyga įdomi tiems, kurie nori įgyti „etikos kompetencijos“ tarptautinėje srityje.

Visų el. knygų sąrašą rasite čia. El. knygas galima atsisiųsti į savo IT įrenginį arba skaityti internetu.

Be to, „Taylor & Francis Group“ leidėjas dalyvauja atvirosios prieigos leidyboje ir siūlo atvirosios prieigos el. knygas. Naršykite ir atraskite „Taylor & Francis Group“ el. knygas įvairiomis temomis: ekonomikos, aplinkos ir tvarumo, geografijos, istorijos, teisės, žiniasklaidos ir kultūros studijų, politikos, sociologijos ir kt.

Besidomintys šiomis sritimis ir ieškantys patikimos laisvai prieinamos informacijos turi puikią galimybę  gilinti žinias. Norėdami skaityti el. knygas prisijunkite nuotoliniu būdu. Vartotojo vardas – skaitytojo pažymėjimo numeris. Slaptažodžio įvesti nereikia.

Prisijungę atsivėrusiame Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąraše pamatysite „Duomenų bazė Taylor & Francis eBooks“. Paspaudus šią nuorodą, atsidarys „Taylor & Francis Group“ puslapis, jame ieškokite el. knygų pagal pavadinimą arba jus dominančia tema.