Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. lapkričio 25 d.

Nemokamas el. išteklius – prieiga prie „EBSCO Publishing“ duomenų bazės „OpenDissertations“

Mokslininkams ir tyrėjams labai svarbu gauti žinių apie naujausius mokslo pasiekimus, tyrimus ir kitos naudingos informacijos. Mokslininkai tokią informaciją atranda įvairiais kanalais. Vienas iš jų – duomenų bazė „OpenDissertations“. Tai pasaulinės informacinių tarnybų korporacijos „EBSCO Publishing“ nemokamas elektroninis išteklius. Jame pateikiamos disertacijos arba disertacijų santraukos (tezės) (įskaitant ir URL adresus) nuo XX a. pradžios iki šių dienų.

Šios duomenų bazės kūrėjas – H .W. Wilsono kompanijos fondas, Kongregacijos biblioteka ir archyvai (JAV). „OpenDissertations“ duomenų bazė yra nuolat pildoma, joje – daugiau nei 1 milijonas 200 tūkstančių disertacijų santraukų (tezių) iš 275 pasaulio universitetų. Taip pat „EBSCO Publishing“ bendradarbiauja ir kviečia aukštojo mokslo institucijas, mokslininkus kelti disertacijas į institucines talpyklas ir kuo plačiau atverti disertacijų turinį plačiajai akademinei bendruomenei.

„OpenDissertations“ duomenų bazėje rasite disertacijų, disertacijų santraukų (tezių) humanitarinių, socialinių, technologijos, fizinių, biomedicinos ir kitų mokslų klausimais. Daugiausia dokumentų yra iš Jungtinių Amerikos valstijų, Jungtinės Karalystės aukštojo mokslo institucijų, taip pat rasite ir disertacijų santraukų iš Lietuvos (pvz., pateikiamos Lietuvos sveikatos mokslų universiteto disertacijų santraukos (tezės) iš biologijos, fizikos, medicinos ir kitų sričių).

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka maloniai kviečia naudotis šiuo nemokamu solidžiu naujausios mokslinės informacijos elektroniniu ištekliumi.

Norėdami skaityti disertacijas ar jų santraukas prisijunkite nuotoliniu būdu. Vartotojo vardas – skaitytojo pažymėjimo numeris. Slaptažodžio įvesti nereikia. Prisijungus atsivers Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąrašas, kuriame pamatysite „EBSCO Publishing“ duomenų bazę. Junkitės per „EBSCOhost Web“ sąsają.

ebsco publishing