Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gruodžio 1 d.

Prasideda jubiliejinės Knygų Kalėdos

Jau dešimtą kartą akcija „Knygų Kalėdos“, kurią inicijavo ir toliau globoja Prezidentė Dalia Grybauskaitė, po visą Lietuvą skleidžia žinią – dalinkimės skaitymo džiaugsmu ir dovanokime knygas bibliotekoms ir vaikų dienos centrams. Pasitikdami ir palydėdami gražiausias metų šventes kartu skaitykime knygas, dalinkimės įspūdžiais bei mintimis prie arbatos puodelio ir nepamirškime tų, kuriems šiuo metu knygų labiausiai trūksta.

Skirkime šį laikotarpį geriems darbams: dovanokite patys ir pakvieskite savo draugus bei artimuosius padovanoti skaitymo džiaugsmą, naujų atradimų ir žinių turtingą pasaulį Lietuvos vaikams. Naujų knygų laukia mokyklų bibliotekos ir organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrai. Knygas galite dovanoti atsiųsdami ar atnešdami į pasirinktą biblioteką, vaikų dienos centrą arba palikdami specialiose akcijos dėžėse, esančiose RIMI parduotuvėse.

Daugiau informacijos apie akciją ir renginius sužinosite jus dominančios bibliotekos svetainėje, socialiniuose tinkluose, taip pat „Knygų Kalėdų“ „Facebook“ paskyroje (@knygukaledos).

Dalinkitės gerąja patirtimi ir su kitais – papasakokite apie dovanojamą knygą socialiniuose tinkluose naudodami grotažymę #KnygųKalėdos. Akcija vyks iki sausio 6 dienos.

Daugiau informacijos apie Knygų Kalėdas rasite čia ›

„Šiais metais planavome kitokias Knygų Kalėdas – su šventiniu paskelbimo renginiu Nacionalinėje bibliotekoje, protmūšiais ir svečiais, kūrybinėmis laboratorijomis. Deja, deja... Bet Knygų Kalėdos bus, nes mūsų gerumo neįveiks joks virusas. Kviečiame dovanoti knygas mokyklų bibliotekoms ir vaikų dienos centrams. Dovanokime vaikams meilę ir šilumą, skaitymo, atradimų ir pažinimo džiaugsmą“, – sako viena iš akcijos organizatorių Lietuvos bibliotekininkų draugijos pirmininkė Jolita Steponaitienė. 

Kviečiame pasižiūrėti ir vaizdo įrašą iš Nacionalinės bibliotekos TV studijos apie jubiliejinę akciją: