Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gruodžio 3 d.

Gruodžio 15 d.: G. Viliūnės detektyvo „Žmogžudystė batsiuvio dirbtuvėje“ nuotolinis pristatymas

Leidykla „Tyto alba“ ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į literatūrinę kelionę po senąjį Vilnių. Leiskimės į skaitytojų mėgstamos autorės Ginos Viliūnės detektyvo „Žmogžudystė batsiuvio dirbtuvėje“ nuotolinį pristatymą leidyklos „Tyto alba“ ir Nacionalinės bibliotekos „Facebook“ paskyrose. Senasis Vilnius – neišsenkantis istorinių romanų autorės G. Viliūnės įkvėpimo šaltinis. Šįkart autorė vėl rašo apie istorinį Vilnių ir jame virusias intrigas. Tai ­– aštuntoji rašytojos knyga.

Vaikystėje Adas svajojo užaugęs mokytis Bolonijos universitete ir tapti teisininku, bet likimas atvedė jį į Vilniaus budelio Ignaco namus. Prieš savo valią tapęs šio miestiečių prieštaringai vertinamo meistro mokiniu, Adas netrukus susiduria su savo pirmąja byla ir pirmąja meile. Batsiuvių cecho vyresniojo meistro Kleopo nužudymu kaltinama gražuolė tarnaitė Benigna – nekalta, tuo vaikinas tvirtai tiki ir, negalėdamas užsimerkti prieš neteisybę, nenuleidžia rankų. Jis turi pats išsiaiškinti, kas iš tiesų nudūrė klastūną batsiuvį, ir Vilniaus vaitui Augustinui Rotundui pateikti neginčijamų įrodymų.

Tarnaitės bylą tiriančiam Adui į pagalbą ateina bičiulis, linksmuolis miesto sargybinis Motis, plepusis siuvėjo pameistrys Lukas, elgetų karalius Nikodemas ir net pats rūstusis Vilniaus budelis Ignacas. Tad skaitytojui prieš akis skleidžiasi sodri XVI a. Vilniaus panorama, sklidina istorinių detalių ir spalvingų miestiečių gyvenimo scenų, o miesto gatvėse ir užkaboriuose plėtojasi nuotykių pilna ir vis labiau įtempta detektyvinė istorija.

Knygos pristatyme dalyvaus autorė, knygos redaktorė Jolita Parvickienė, istorikas Algis Bitautas, moderuos žurnalistė Raminta Jonykaitė. 

Junkitės ir dalyvaukite.

Trumpai apie virtualų renginį

Data
gruodžio 15 d.
Laikas
18 val.
Dalyvavimas
leidyklos „Tyto alba“ ir Nacionalinės bibliotekos „Facebook“ paskyros
Trukmė
1 val.
Vieta
renginys internete
Organizatorė
leidykla „Tyto alba“
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“