Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gruodžio 3 d.

Papildyta leidyklos „Taylor & Francis Group“ el. knygų kolekcija

Naudingos patikimos mokslinės informacijos siūlome ieškoti Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prenumeruojamose užsienio duomenų bazėse. Humanitarinių, socialinių, fizinių ir technologinių mokslų informacijos galite ieškoti duomenų bazėje „Taylor & Francis SHH Library and S&T Library“.

Toliau tęsiame pažintį su „Taylor & Francis Group“ leidyklos elektroninėmis knygomis. Šiuo metu savo skaitytojams siūlome 69 elektronines knygas ekonomikos, politikos, filologijos, menų, religijos, istorijos, teisės, filosofijos ir kitomis temomis. Knygas galima atsisiųsti į savo IT įrenginį arba skaityti per internetą. Knygų sąrašą rasite čia.

Knygos viršelis

Cross-Cultural Leadership : being effective in an era of globalization, digital transformation and disruptive innovation / Salih, A. M. Routledge, 2020. – 168 p.

Knyga skirta vadovams, kurie ieško alternatyvaus požiūrio, siekdami suprasti darbuotojų elgesį. Kiekvienas lyderystės stilius turi savo privalumų, taip yra tarpkultūrinio vadovavimo stiliaus atveju. Tarpkultūrinė lyderystė apibrėžia tą vadovavimo stilių, kai vadovaujama turint bazines žinias ir panaudojant skirtingų šalių kultūrinius skirtumus.

Knygoje pateikiamas naujas požiūris, remiantis psichologijos, antropologijos, sociologijos žiniomis. „Cross-Cultural Leadership“ pristato kultūrinio intelekto apibrėžimą ir paverčia jį tuo įrankiu, kurį turėtų naudoti ir vadovai, ir tyrėjai, norėdami suprasti „kultūrinio chameleono“ sąvoką, ją įvertinti ir panaudoti vadovaujant kitiems asmenims. Ši knyga turėtų padėti efektyviai dirbti už gimtinės ribų, būti adaptyviu ir kultūriškai hibridiniu lyderiu ir praplėsti kompetencijas.

Knygos viršelis

The Drama of Social Life : a dramaturgical handbook / Edgley, C. (Editor). Routledge, 2016. – 356 p.

Socialinis gyvenimas gali būti siejamas su asmenybių tarpusavio santykiais, tarpasmeniniais santykiais su žmonėmis jų artimojoje ar visuomeninėje aplinkoje. Tai leidžia žmonėms išreikšti save ir pažinti kitus. Šioje vietoje tinkama gyvenimo kaip teatro metafora – žmonės vaidina kitiems, vėliau analizuoja savo vaidmenis ir koordinuoja tolesnius savo veiksmus. „The drama of social life“ nagrinėjamas dramaturginis požiūris į socialinį gyvenimą, pateikiant šiuolaikinių mąstytojų idėjas ir koncepcijas. Knyga turėtų sudominti sociologijos, socialinės psichologijos, spektaklio studijų, kultūros studijų, komunikacijos, kino studijų ir antropologijos mokslininkus ir studentus, taip pat visus, besidominčius šios srities darbais.

Knygos viršelis

Metaphors of Multilingualism : changing attitudes towards language diversity in literature, linguistics and philosophy / Guldin, R. Routledge, 2020. – 292 p.

Ką reiškia terminas daugiakalbystė? Tai dviejų ar daugiau kalbų vartojimas kasdieniame gyvenime. Dvikalbystė išugdoma tokioje aplinkoje, kurioje greta gyvena dviem kalbomis kalbantys asmenys, arba šeimose, kai taip pat kalbama dviem kalbomis.

Kelių kalbų vartojimas leidžia atsiverti naujoms kultūroms, pradėti vertinti kitų nuomonę. Daugiakalbiai žmonės vertindami aplinką remiasi skirtingomis patirtimis, todėl yra geriau pasirengę šiuolaikiniams pokyčiams. Tai stiprina jų gebėjimą bendrauti ir prisitaikyti šiuolaikiniame pasaulyje. Knygoje tyrinėjama daugiakalbystė per metaforų pasirinkimo ir naudojimo pokyčius, pasitelkiant pavyzdžius, kurie paimti iš skirtingų kalbų, įskaitant prancūzų, vokiečių, kinų, japonų, ispanų ir Brazilijos portugalų kalbas. Autorius pasitelkia kalbotyrą, filosofiją, literatūrą ir kitas susijusias disciplinas, siekdamas apibrėžti daugiakalbystę ir atsekti per pastaruosius dešimtmečius įvykusius pokyčius. Leidinys skiriamas kalbotyros, literatūros, filosofijos, antropologijos, istorijos ir kultūros sričių tyrinėtojams ir mokslininkams.

Ankstesnę knygų apžvalgą galite rasti čia.

Nuotoliniu būdu prisijungti prie Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų užsienio duomenų bazių paprasta. Siūlome naudotis „Ezproxy“ paslauga, kurią rasite www.lnb.lt › ATRADIMAI › Duomenų bazės › Užsienio › Naudokitės prenumeruojamomis duomenų bazėmis ne bibliotekoje arba spauskite Prisijungti. Čia įvedę skaitytojo pažymėjimo numerį, bibliotekos prenumeruojamas užsienio duomenų bazes galėsite naršyti ir namie. Primename, kad prenumeruojamus el. išteklius, kuriuos galite naršyti namuose, pažymėjome piktograma namie 2.

Likite namuose ir naudokitės el. ištekliais nuotoliniu būdu.