Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gruodžio 9 d.

Elektroniniai ištekliai ekonomikos ir finansų tema

Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamose užsienio duomenų bazėse rasite patikimų mokslinių elektroninių visateksčių leidinių humanitarinių, socialinių, technologijos, fizinių, biomedicinos ir kitų mokslų klausimais.

Besidomintiems ar gilinantiems žinias ekonomikos ir finansų srityje pristatome patikimus mokslinius elektroninius visateksčius žurnalus, skelbiamus duomenų bazėse „Taylor&Francis SHH Library and S&T Library“, „SpringerLink“ ir „Wiley Online Library“. Dauguma žurnaluose publikuojamų straipsnių yra atvirosios prieigos. Reikalingą informaciją galite parsisiųsti, atsispausdinti, išsisaugoti savo įrenginyje ar bibliografinių nuorodų tvarkymo programose.

„SpringerLink“ – prenumeruojamų leidinių sąrašą rasite čia ›

Knygos viršelis

ECONOMIC CHANGE AND RESTRUCTURING

Moksliniame žurnale skelbiami pažangiausi ekonomikos plėtros ir integracijos, ekonominės analizės ir politikos formavimo metodai pereinamuoju laikotarpiu. Žurnalas pateikia pažangiausius makroekonomikos, finansų ir bankininkystės, pramonės ir prekybos plėtros bei kitus tyrimus. 

Knygos viršelis

JOURNAL OF ECONOMIC GROWTH

Recenzuojamame akademiniame žurnale pateikiami aukštos kokybės ekonomikos augimo ir dinamiškos makroekonomikos teoriniai ir empiriniai tyrimai, kuriuose nagrinėjami neoklasikiniai ir endogeniniai augimo modeliai, pajamų pasiskirstymas, žmogiškasis kapitalas, prekyba, plėtra, migracija, pinigai, politinė ekonomika, endogeniniai technologiniai pokyčiai ir ekonomikos svyravimai.

Knygos viršelis

THE JOURNAL OF ECONOMIC INEQUALITY

Mokslinis ketvirtinis žurnalas teikia galimybę analizuoti ir įvertinti ekonominę ir socialinę nelygybę pasaulyje. Naudojant teorinius ir empirinius metodus, nagrinėjami skirtumai tarp socialinių ir ekonominių grupių darbo užmokesčio, mokesčių, tarptautinės migracijos bei kitais aktualiais klausimais.

Knygos viršelis

JOURNAL OF FINANCIAL SERVICES RESEARCH

Akademinis žurnalas siekia skatinti mokslinius finansinių paslaugų paklausos, pasiūlos, reguliavimo ir kainodaros empirinius ir teorinius tyrimus. Žurnale publikuojami straipsniai apie finansinių paslaugų globalizaciją ir poveikį ekonomikos augimui ir finansiniam stabilumui.

„Taylor&Francis SHH Library and S&T Library“ – prenumeruojamų leidinių sąrašą rasite čia ›

Knygos viršelis

BALTIC JOURNAL OF ECONOMICS

Atvirosios prieigos recenzuojamas žurnalas publikuoja kokybiškus ir novatoriškus ekonominius tyrimus. Žurnalas ypač reikšmingas Baltijos regiono ekonomikoms pereinamuoju laikotarpiu. Mokslinis žurnalas siekia skatinti akademikų ir politikos formuotojų dialogą įvairiose ekonomikos srityse. Rankraščių publikavimą remia Lietuvos bankas.

Knygos viršelis

ECONOMIC GEOGRAPHY

Tarptautiniu mastu recenzuojamame žurnale skelbiami teoriniais ir empiriniais tyrimais pagrįsti reikšmingi moksliniai darbai apie geografinius veiksnius, svarbiausius ekonominius, socialinius, vystymosi ir aplinkosaugos klausimus bei iššūkius. Žurnalas publikacijų ir kt. parama visame pasaulyje vaidina pagrindinį vaidmenį palaikant šios srities mokslinę veiklą.

Knygos viršelis

ECONOMY AND SOCIETY

Akademinis tarpdisciplininis žurnalas yra vienas įdomiausių ir įtakingiausių šaltinių socialinių mokslų mokslininkams visame pasaulyje. Žurnalas tyrinėja socialinius klausimus nuo ekonomikos valdymo iki gamtos mokslų plėtros, skelbia novatoriškų tyrimų svarbą aktualiais klausimais, su kuriais susiduria progresyvi politika visoje Europoje, Amerikoje, Afrikoje, Australijoje ir Ramiojo vandenyno šalyse. 

 

Knygos viršelis

ECONOMIC SYSTEMS RESEARCH

Recenzuojamas mokslo žurnalas pateikia teorines ir faktines žinias apie nacionalines ir tarptautines ekonomines sistemas, struktūrą ir procesus, jų sąveiką su gamta. Žurnale pateikiami duomenys ir priemonės, skirtos modeliavimui, politikos analizei, planavimui ir sprendimų priėmimui, siekiant išspręsti šiuolaikines ekonomines ir aplinkosaugos problemas.

„Wiley Online Library“ – prenumeruojamų leidinių sąrašą rasite čia ›

Knygos viršelis

ANNALS OF PUBLIC AND COOPERATIVE ECONOMICS

Recenzuojamas žurnalas pateikia aukštos kokybės straipsnių apie teorinius, empirinius ir eksperimentinius pokyčius viešojoje, kooperatinėje ar pelno nesiekiančioje ekonomikoje. Žurnalas skirtas mokslinių tyrimų ir informacijos apie ekonomikos sektorius ir veiklą sklaidai visuotinio ir kolektyvinio intereso labui.

Knygos viršelis

ECONOMETRICA

Akademinis žurnalas publikuoja visų ekonomikos sričių mokslinius straipsnius. Nagrinėjamas unikalus temų spektras – nuo naujų ir svarbių sričių teorinių pokyčių ribos iki taikomųjų ekonominių problemų tyrimų, novatoriškų, teorinių ir taikomųjų ekonometrikos studijų. Tai skatina studijas, kuriomis siekiama suvienodinti teorinį kiekybinį ir empirinį kiekybinį požiūrį į ekonomines problemas.

Knygos viršelis

THE ECONOMIC HISTORY REVIEW

Mokslinis žurnalas plačiai aprėpia ekonominių ir socialinių pokyčių temas bei intelektines, politines ir kultūrines šių pokyčių pasekmes. Žurnale skelbiami pažangūs pasaulio visų laikotarpių ekonominės ir socialinės istorijos aspektai, taip pat naujų knygų ir žurnalų leidimų apžvalgos.

Knygos viršelis

THE JOURNAL OF FINANCE

Dažniausiai cituojamas akademinis finansų žurnalas, skirtas finansų ekonomikos studijoms ir joms populiarinti. Žurnalas skelbia visų pagrindinių finansinių tyrimų sričių darbus siekiant pagerinti visuomenės supratimą apie finansines problemas ir suteikia galimybę keistis finansinėmis idėjomis profesionaliai finansų srities visuomenei.

Norėdami naudotis duomenų bazėmis, turite prisijungti nuotoliniu būdu. Prisijungimas be slaptažodžio, reikia įvesti tik vartotojo vardą – skaitytojo pažymėjimo, registruoto Nacionalinėje bibliotekoje, numerį. Prisijungus atsivers bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąrašas, jame pasirinkę reikalingą duomenų bazę ir paspaudę nuorodą galėsite atlikti informacijos paiešką. Galite rinktis nuorodą „EBSCO Discovery Service“ – tai bendra paieškos sistema visose bibliotekos prenumeruojamose duomenų bazėse ir įvairiuose atvirosios prieigos ištekliuose. 

Daugiau informacijos apie Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamas duomenų bazes rasite bibliotekos svetainėje www.lnb.lt pasirinkę meniu punktą Atradimai › Duomenų bazės › Užsienio.

Likite namuose ir naudokitės el. ištekliais nuotoliniu būdu!