Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. sausio 7 d.

„Taylor & Francis Group“ el. knygos filosofijos ir istorijos temomis

Kviečiame skaitytojus tęsti pažintį su Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos knygomis virtualioje erdvėje. Pristatome „Taylor and Francis“ leidyklos elektronines knygas filosofijos ir istorijos tematika.

Šios knygos pasiekiamos iš skaitytojų asmeninių elektroninių įrenginių. Kaip tai padaryti, sužinokite čia.

Knygos viršelis

THE ROUTLEDGE COMPANION TO PHILOSOPHY OF PSYCHOLOGY

Tai informacijos šaltinis apie pagrindines psichologijos ir filosofijos temas, problemas, sąvokas ir diskusijas. Tarptautiniu mastu garsių bendraautorių komanda pateikia informaciją šiomis svarbiomis temomis: eksperimentinės psichologijos ištakos; liaudies psichologija; biheviorizmas ir funkcionalizmas; filosofija, psichologija ir neuromokslai; sąmonė ir jutimai; sapnai, emocijos ir laikinumas; asmens tapatybė; psichopatologijos filosofija; numatymo klaidų minimizavimas; augalų neurobiologija; episteminis sprendimas ir kitomis. Leidinys skirtas visiems, kurie domisi psichologijos filosofija, gamtos mokslais, psichologija ir su ja susijusiomis disciplinomis.

Knygos viršelisTHE CONSTRUCTION OF A NATIONAL SOCIALIST EUROPE DURING THE SECOND WORLD WAR  

Raimundo Bauerio mokslinių tyrimų interesai ir publikacijos yra susijusios su idėjų, politikos ir ekonomikos sankirtomis šiuolaikinėje Vokietijos ir Europos istorijoje. Šioje knygoje nagrinėjama, ką terminas „Europa“ reiškė nacionalsocialistinėje Vokietijoje, apie ką svajojota ir kaip formavosi „naujoji tvarka“ tarpukario laikotarpiu, karo išvakarėse ir per Antrąjį pasaulinį karą.

Knygos viršelis

AN UNPROCLAIMED EMPIRE

Ši knyga – žvilgsnis į senosios Lietuvos istoriją iš platesnės istorinės perspektyvos per šiuolaikinės lyginamosios istorinės sociologijos ir tarptautinių santykių teorijos prizmę. Kas buvo Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė (LDK) – imperija ar federacija? Ar senovės lietuviai atėjo į Rusios žemes kaip užkariautojai, ar kaip išvaduotojai? Kada LDK tapo imperija ir kieno imperija ji buvo? Kokia LDK istorinė reikšmė? Šie ir kiti svarbūs klausimai nagrinėjami knygoje.

Knygos viršelis

WARFARE, LOYALTY, AND REBELLION

Knygoje nagrinėjama Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės polika lemiamu laikotarpiu – tarp Rusijos caro Petro Didžiojo pergalės prieš Švediją prie Poltavos ir 1717 m. Varšuvoje įvykusio Nebyliojo Seimo, tradiciškai laikomu atsakingu už įsigalėjusį Rusijos dominavimą Lietuvos ir Lenkijos politikoje.

Daugiau „Taylor & Francis Group“ knygų rasite čia. Likite saugūs ir naudokitės elektroniniais ištekliais nuotoliniu būdu.