Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. sausio 18 d.

Minint Sniego dieną – el. knygų rekomendacijos

Tarptautinė slidinėjimo federacija trečiąjį sausio sekmadienį paskelbė Pasauline sniego diena. Šia proga įvairiose pasaulio šalyse rengiama šventė, kurioje kviečiama slidinėti, čiuožti rogėmis, snieglentėmis ir aktyviai leisti laiką gamtoje. Šiemet tai galėjome padaryti ir mes.

Sulaukę tikros žiemos ir žandus rausvinančio šalčio, šio išskirtinio metų laiko magiją galime pajusti skaitydami portalo ibiblioteka.lt el. knygas.

Knygos viršelis

Isabel Allende. „Vidury žiemos“

Brukline, siaučiant viduržiemio pūgai, trijų labai skirtingų žmonių likimus suveda eismo įvykis ir netikėtas kraupus radinys balto leksuso bagažinėje. Šešiasdešimtmetis žmogaus teisių specialistas, universiteto dėstytojas Ričardas Baumasteris atsitrenkia į Evelinos Ortegos, nelegalios imigrantės iš Gvatemalos, dirbančios aukle, vairuojamą automobilį. Neišmanydamas, kaip elgtis, Ričardas į pagalbą pasikviečia Lusiją, kolegę dėstytoją iš Čilės. Mėgindami nuslėpti nusikaltimą, kurio nė vienas nepadarė, jie leidžiasi į kelionę, kurioje, mezgantis jausmams tarp Lusijos ir Ričardo, pamažu atskleidžiamos visų trijų veikėjų gyvenimo istorijos. „Vidury žiemos“ – užburianti ir jaudinanti istorija apie nepalaužiamą dvasios stiprybę ir užgimstančią meilę, kai širdis, rodos, jau seniai sukaustyta šalčio.

Knygos viršelis

S. K. Tremayne. „Ledo dvynės“

Saros ir Anguso šeimą ištiko tragedija – prieš 13 mėnesių žuvo viena iš jų identiškų dvynių Lidija. Tėvai mano, kad mergaitei ir jiems bus ramiau gyventi nuošalioje Škotijos saloje su švyturiu nei triukšmingame Londone. Tėvai skuba pranešti mergaitei geros naujienos. Kalbantis su dukra Kirste, Sarą staiga pašiurpina šios klausimas: „Kodėl tu nuolat vadini mane Kirste? Mano vardas Lidija. Kirstė žuvo.“ Sara nežino, ar mergaitė tiesiog sutrikusi dėl sesės dvynės mirties, ar tai – tiesa. Ji prisimena laimingas šeimos dienas – ką tik gimusias dvynukes, kurias jos tėtis pavadino „ledo dvynėmis“, nes šios gimė pačią šalčiausią metų dieną baltutėlaičiais plaukais ir žydromis akimis.

Knygos viršelis

Catherine Rider. „Bučinys Niujorke“

Kūčių diena Niujorko oro uoste. Abiturientė iš Didžiosios Britanijos Šarlotė nesulaukia skrydžio namo po prasčiausio savo gyvenime semestro. Niujorkietis Entonis laukia grįžtančios savo merginos, kurios nematė tris mėnesius. Šarlotę neseniai paliko vaikinas, o Entonį jo mergina tuoj paliks čia, vidury šventiškai nusiteikusios minios. Šarlotės skrydis namo atšauktas dėl pūgos, o Entonis negali nė pagalvoti apie grįžimą namo, nes turėjo švęsti su drauge. Todėl šį vakarą jiedu mėgins išgydyti sudužusias širdis kartu.

Knygos viršelis

Samuel Bjork. „Berniukas sniege“

1999-ųjų žiema. Pagyvenusiam vyrui sutemus keliaujant namo, priešais jį kelyje staiga išnyra gyvūno siluetas. Bandydamas išvengti susidūrimo, žmogus vos spėja sustabdyti automobilį. Tačiau tai, ką pamato, atima žadą. Geriau įsižiūrėjęs jis suvokia, jog tai – ne žvėris, o mažas išsigandęs berniukas su elnio ragais, pritvirtintais prie galvos. Po keturiolikos metų nuošaliame kalnų ežere randamas jaunos merginos kūnas. Visų keisčiausia, jog ji vis dar su balerinos kostiumu, puantais, surištais į kuodelį plaukais. Krante paliktas fotoaparatas ir lapai, išplėšti iš Astridos Lindgren knygos „Broliai Liūtaširdžiai“. Kaip ir kodėl šokėja ten atsidūrė, jeigu nėra jokių grumtynių požymių? Per kitas savaites randami dar du kūnai. Kiekvieną kartą žudikas palieka po nedidelę užuominą.

Knygos viršelis

Algimantas Čekuolis. „Keturi žiemos vėjai“

Žinomo keliautojo ir rašytojo Algimanto Čekuolio pasaka apie pasaulį. Burtininko Svajulio padovanotas stebuklingas meškutis su vėjais nuskraidina Sigitą į Arkties platybes, jūrų tolius, Afrikos džiungles ar drakonų šalį – Kiniją. Nuotykiai, pasaulio pažinimas padeda ir pačiam Sigitui augti, suprasti save, draugus ir artimuosius. Tačiau jis gauna ir labai svarbią pamoką – nevalia lengvabūdiškai prarasti Svajulio dovanos. Knyga skirta 6–9 m. vaikams, iliustruota spalvotais Ievos Čekuolytės piešiniais.

Knygos viršelis

„Žiemos išdaigos“, piešė Rimantas Rolia

Kas gali būti smagiau už džiaugsmingas žiemos šėliones? Kas gali būti jaukiau už šiltus ir žaismingus Kosto Kubilinsko, Salomėjos Nėries ir kitų poetų eilėraščius, kvepiančius skarotomis eglutėmis ir ką tik iškritusiu sniegu? Kas gali būti linksmiau už pasakas apie uodegą prišalusį vilką ir gudruolę laputę, apie miško žvėris, šokančius senelio pamestoje pirštinėje, ar išdykėlį zuikį, besišaipantį iš šalčio?

Knygos viršelis

Holly Webb. „Vienišos Oskaro Kalėdos“

Hana seniai svajojo apie šuniuką ir negalėjo patikėti savo laime, kai tėvai galiausiai sutiko jį įsigyti. Ir ne bet kokį, o dalmatiną – šie šunys mergaitei patiko labiausiai. Oskaras pamilsta Haną ir netrukus apsipranta naujuose namuose. Bet artėja Kalėdos, mergaitei reikia ilgai repetuoti šventiniam vaidinimui, todėl jai trūksta laiko vaikščioti ir žaisti su šuniuku. Oskaras jaučiasi vienišas ir apleistas.

Elektroninės portalo ibiblioteka.lt knygos prieinamos kiekvienam LIBIS skaitytojo pažymėjimo savininkui. Pasiskolinti patinkamą knygą galite dviem savaitėms. Nespėję perskaityti, šį terminą galite prasitęsti.