Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. sausio 25 d.

„LT Game Jam“: ilgametės tradicijos ir pandemijos padiktuotos naujovės

„LT Game Jam“ – renginys, kuriame per 48 valandas dalyviai turi sukurti žaidimą nuo pradinės idėjos iki veikiančio prototipo. Apie šiemet vyksiantį renginį ir pasaulinės žaidimų industrijos įdomybes – „LT Game Jam“ organizatorių pokalbio vaizdo įraše.

Globali vaizdo žaidimų industrija lyderiauja pramogų ir kūrybiniuose sektoriuose, o Lietuvoje turime ne vieną pasaulinės sėkmės istoriją. Jau nuo 2002-ųjų Lietuvoje puoselėjama renginių „LT Game Jam“ tradicija – žaidimų kūrimo maratonai, kurių metu per savaitgalį siekiama eksperimentuoti, bendrauti, bendradarbiauti ir sukurti veikiančius vaizdo ar stalo žaidimų prototipus.

Nuo 2009 metų šis renginys vyksta kaip tarptautinės „Global Game Jam“ iniciatyvos dalis – tai reiškia, kad tuo pačiu metu dalyviai žaidimus kuria visame pasaulyje.

Pastaruosius kelerius metus renginys vyko Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Šie metai išskirtiniai tuo, kad „LT Game Jam“ persikėlė į interneto erdvę – tai atveria galimybę dalyvauti ir tolimiausiuose Lietuvos kampeliuose gyvenantiems žaidimų kūrėjams profesionalams ir mėgėjams. „LT Game Jam 2021 Online“ vyks sausio 29–31 d.

Kviečiame žiūrėti Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos atstovų Šarūno Ledo ir Gedimino Tarasevičiaus pokalbį ir sužinoti, kokios naujovės renginio dalyvių laukia šiemet.

Daugiau informacijos apie renginį – „LT Game Jam“ interneto svetainėje.