Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. vasario 1 d.

Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentu

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas ir Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos direktorius Virginijus Vitalijus Vilkelis pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Institucijos sutarė keistis aktualia informacija, susijusia su vykdomomis veiklomis, ir abipusiai išnaudoti turimas informacijos sklaidos priemones. Šalys įsipareigojo viešinti ir populiarinti patriotiškumo, garbingo atstovavimo Lietuvai ir krašto gynybos idėjas, kviesti darbuotojus skaityti paskaitas socialinio partnerio seminaruose ir sudaryti sąlygas jiems kaip ekspertams ir konsultantams dalintis žiniomis ir patirtimi renginiuose ir mokymuose, taip pat vykdyti bendrus mokslinius taikomuosius tyrimus, užtikrinti aktualios informacijos mainus ir sklaidą, bendradarbiauti kitose susijusiose srityse.

Nacionalinės bibliotekos vadovas pabrėžė sutartimi patvirtintos partnerystės abipusę naudą. „Nacionalinė biblioteka visada stengiasi palaikyti ir stiprinti visuomeninio gyvenimo sritis, ypač reikšmingas ugdant pilietiškumą ir plėtojant informacinės visuomenės kompetencijas. Todėl naujoji partnerystė padės tvirtus pagrindus bendrai ekspertinei ir mokslinei veiklai bei efektyviems informacijos mainams skatinant tautinės savimonės, pilietiškumo raišką, nepriklausomybės vertybių puoselėjimą“, – sakė prof. dr. R. Gudauskas.

Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos vadovas V. V. Vilkelis pabrėžė, kad kiekvienas pilietis, visuomenės narys, bendruomenė ar visuomeninė organizacija turi būti atsparūs ir gebantys kovoti už save ir valstybę, todėl šis bendradarbiavimas sustiprins pastangas ugdyti visuomenės pilietiškumą ir kartu stiprinti valstybę.