Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. vasario 2 d.

„EBSCO Publishing“ duomenų bazės nuotoliniai mokymai

Pasaulinė informacinių paslaugų korporacija „EBSCO Publishing“ kviečia į nemokamus nuotolinius mokymus. Mokymai vyks anglų kalba. Vasario mėnesį siūlomos šios temos:

  • EBSCOhost platform for beginners

Tai pradedantiems vartotojams skirti mokymai, kuriuose bus pristatytos šios platformos „EBSCOhost“ funkcijos: pagrindinė ir išplėstinė paieška. Praktiniuose mokymuose dalyviai sužinos, kaip prisijungti prie platformos, kaip atlikti informacijos paiešką, ją susiaurinti, kaip skaityti ir atsisiųsti straipsnius ir pan.


Vasario 9 d. 15.00 val. (mokymų trukmė 45 min.). Registracija ›

  • EBSCOhost tools useful when writing a thesis

Mokymai skirti studentams, besirengiantiems rašyti magistro darbą. Šioje praktinėje sesijoje sužinosite, kaip efektyviai naudotis platformos „EBSCOhost“ paslaugomis, tokiomis kaip straipsnių išsaugojimas debesijoje ar „Google“ diske, straipsnio citavimas, paieškos istorijos išsaugojimas, asmeninės „My EBSCOhost“ paskyros kūrimas ir naudojimas, rezultatų išsaugojimas. Taip pat sužinosite, kaip eksportuoti bibliografinius duomenis į programas „Zotero“, „Mendeley“, „EndNote“.

Vasario 12 d. 11.30 val. (mokymų trukmė 1 val.). Registracija ›

  • How to use the EBSCOhost platform to improve foreign language skills?

Šiuose mokymuose sužinosite, kokiomis kalbomis galima rasti straipsnių „EBSCOhost“ platformoje, kaip naudotis funkcijomis, kurios leidžia atsisiųsti viso teksto straipsnius, klausytis ar versti medžiagą. Taip pat sužinosite, kaip pagerinti užsienio kalbos įgūdžius ir žinias.

 Vasario 25 d. 13.30 val. (mokymų trukmė 45 min.). Registracija ›

Nuotoliniu būdu prisijungti prie Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų užsienio duomenų bazių paprasta. Siūlome naudotis „EZproxy“ paslauga, kurią rasite apsilankę www.lnb.lt › Atradimai › Duomenų bazės › Užsienio › Naudokitės prenumeruojamomis duomenų bazėmis ne bibliotekoje  arba paspaudę Prisijungti. Čia įrašę savo skaitytojo pažymėjimo numerį, bibliotekos prenumeruojamose užsienio duomenų bazėse galėsite naršyti ir būdami namuose. Prisijungę nuotoliniu būdu, atsivėrusiame lange duomenų bazių sąraše rinkitės „Duomenų bazė EBSCO Publishing“.