Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. vasario 4 d.

Mokslo žurnalai apie statistiką prenumeruojamose duomenų bazėse

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prenumeruojamose užsienio duomenų bazėse rasite patikimų mokslinių elektroninių viso teksto leidinių humanitarinių, socialinių, technologijos, fizinių, biomedicinos ir kitų mokslų klausimais.

Besidomintiems ar gilinantiems žinias statistikos tematika pristatome patikimus mokslinius elektroninius viso teksto žurnalus, esančius „Taylor&Francis SHH Library and S&T Library“  duomenų bazėje, kurios nuostata „Atrasti. Mokytis. Dalintis“. Šioje svetainėje naudingos informacijos ras bibliotekininkai, straipsnių autoriai, žurnalų redaktoriai ir įvairių sričių specialistai. Dauguma žurnaluose publikuojamų straipsnių yra atvirosios prieigos. Reikalingą informaciją galite parsisiųsti, atsispausdinti, išsisaugoti savo įrenginyje ar bibliografinių nuorodų tvarkymo programose.

 „Taylor&Francis SHH Library and S&T Library“ – prenumeruojamų leidinių sąrašą rasite čia ›

Knygos viršelis

THE AMERICAN STATISTICIAN

Recenzuojamas mokslo žurnalas skelbia straipsnius apie aktualias nacionalinės ir tarptautinės statistikos problemas,  bendrąją statistiką ir jos taikymą bei programas. Žurnalas pateikia straipsnius, pastabas ir diskusijas, dominančias statistikos mokytojus, bei įvairius kursus, mokymus statistikos specialistams.

Knygos viršelis

JOURNAL OF APPLIED STATISTICS

Pasaulyje pirmaujantis akademinis žurnalas, skatinantis statistikų ir praktikų bendravimo dialogą. Akademinis žurnalas siekia taikyti statistikos principų bei metodikos naujoves įvairiose srityse, įskaitant biologijos ir biomedicinos mokslus, verslą, ekonomiką, vadybą ir finansus, visuomeninius mokslus, kompiuterių mokslą ir informacines technologijas ir kt.

Knygos viršelis

JOURNAL OF THE AMERICAN STATISTICAL ASSOCIATION

Recenzuojamas mokslinis žurnalas skelbia straipsnius, daugiausia susijusius su statistikos teorijos ir metodų taikymu ekonomikos, socialiniuose, fizikos, inžinerijos ir sveikatos moksluose. Ketvirtiniame žurnale taip pat pateikiamos akademinių knygų, svarbių šios srities pažangai, apžvalgos.

Knygos viršelis

JOURNAL OF BUSINESS & ECONOMIC STATISTICS

Recenzuojamas akademinis žurnalas skelbia pagrindinius verslo ir ekonomikos statistikos tyrimus, taikomus mikroekonomikos, makroekonomikos, prognozavimo, verslo ir finansų srityse. Straipsniuose pateikiami reikšmingi rezultatai, aukštos kokybės metodinis turinys, esminis empirinis pritaikymas.

Knygos viršelis

JOURNAL OF COMPUTATIONAL AND GRAPHICAL STATISTICS

Tarptautinis recenzuojamas žurnalas pateikia pačius pažangiausius tyrimus, apklausas ir kitus duomenis, susijusius su grafiniu vaizdavimu, siekiant plėsti kompiuterinius ir grafinius metodus, taikomus statistikoje ir duomenų analizėje. Straipsniai yra skirti skaitytojams, turintiems statistikos srities išsilavinimą, bet nebūtinai kompiuterių ekspertams.

Knygos viršelis

JOURNAL OF NONPARAMETRIC STATISTICS

Tarptautiniame recenzuojamame žurnale pateikiami aukščiausio lygio straipsniai neparametrinės statistikos teorijos ir metodų taikymo medicinai, inžinerijai, technologijoms, humanitarinių bei kitų sričių mokslams.

Knygos viršelis

JOURNAL OF STATISTICAL COMPUTATION AND SIMULATION

Akademinis žurnalas skelbia svarbius ir originalius su kompiuteriais susijusių statistikos sričių straipsnius. Naudojant modeliavimo metodus ir interaktyvias statistikos sistemas žurnale pateikiami kompiuteriniai algoritmai bei statistiniai išvadų tyrimai.

Knygos viršelis

STATISTICS AND PUBLIC POLICY

Atvirosios prieigos recenzuojamas žurnalas skelbia mokslinius tyrimus, kurie susiję su tarptautinės ir nacionalinės politikos klausimais. Žurnale pateikiama informacija iš visų statistikos ir viešosios politikos sričių: švietimo, energetikos, aplinkos, sveikatos, politikos vertinimo ir kt.

Knygos viršelis

TECHNOMETRICS

Recenzuojamas akademinis žurnalas skelbia pagrindinius statistikos metodų tyrimus fizikos, chemijos ir inžinerijos moksluose. Žurnale skelbiami straipsniai, apimantys statistikos ir informatikos sąsajos pokyčius, aprašomos naujos statistikos technikos, statistinių metodų taikymas ir problemos.

Norėdami naudotis duomenų bazėmis, turite prisijungti nuotoliniu būdu. Prisijungimas be slaptažodžio, reikia įvesti tik vartotojo vardą – skaitytojo pažymėjimo, registruoto Nacionalinėje bibliotekoje, numerį. Prisijungus atsivers bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąrašas, jame pasirinkę reikalingą duomenų bazę ir paspaudę nuorodą galėsite atlikti informacijos paiešką. Galite rinktis nuorodą „EBSCO Discovery Service“ – tai bendra paieškos sistema visose bibliotekos prenumeruojamose duomenų bazėse ir įvairiuose atvirosios prieigos ištekliuose. 

Daugiau informacijos apie Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamos duomenų bazes rasite bibliotekos svetainėje www.lnb.lt pasirinkę meniu punktą Atradimai › Duomenų bazės › Užsienio.

Likite namuose ir naudokitės el. ištekliais nuotoliniu būdu!