Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. sausio 29 d.

Vasario 12 d.: žinias patikrinantis žaidimas apie saugų elgesį internete

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas tradiciškai prisideda prie Saugesnio interneto savaitės – kviečia į renginius virtualioje erdvėje.

Taip siekiama atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugiau, ypač vaikus ir jaunimą, naudotis internetu ir skaitmeninėmis technologijomis.

Saugesnio interneto diena (angl. Safer internet day), minima daugelyje šalių, tapo svarbia informacinio raštingumo kalendoriuje. 2021-aisiais 150 šalių ji bus minima vasario 9 d. (antradienį). Lietuvoje apie saugumą internete bus kalbama visą Saugesnio interneto savaitę.

Vasario 8–11 dienomis kviečiame moksleivius ir mokytojus stebėti edukacines pamokėles internete. Jos orientuotos į 4–6 klasių moksleivius, vienos pamokėlės trukmė – iki 30 min. Šie edukaciniai vaizdo įrašai aprėps internetinių žaidimų, internetinių draugų, žalingo turinio ir asmeninės informacijos internete temas. Su užsiregistravusiais dalyviais susisieksime pirmąją Saugesnio interneto savaitės dieną ir atsiųsime nuorodą į pamokėles.

Vasario 12 d. (penktadienį) kviečiame pasikartoti išmoktas saugesnio elgesio internete taisykles ir dalyvauti žinias patikrinančiame žaidime „Kahoot!“ platformoje.

Į žaidimą moksleivius galite registruoti iki vasario 3 d. šioje registracijos formoje.

Trumpai apie renginį

Data vasario 12 d.
Laikas 10 val.
Vieta „Kahoot!“ platforma
Trukmė 45 min.
Dalyvavimas registracija iki vasario 3 d.
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“