Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. vasario 12 d.

Minint meilės dieną – knygos romantiškiems vakarams

„Meile, akla jėga ir aklas nuotykis, gyvenimo – mirštančio karaliaus – švelnus juokdarys; nieko nėra tavyje gražaus ir viskas nuostabiai gražu; meile, pilna prakeikimų ir stebuklų, paprasta, žiauri ir dosni, dar negimusiems sukrauni dieviškas gėrybes ir pati sunaikini; tokia tu esi, palaiminta meile – vienintele, nepasirenkama; bepročiai tavęs vengia, o kas nevengia taip pat netenka proto“, – yra rašęs Juozas Grušas.

Tikra tiesa – meilė ir gydo, ir žeidžia, tačiau be meilės gyvenimas būtų niūrus ir tuščias. Artėjant Šv. Valentino dienai, kviečiame įkvėpti meilės mėgaujantis įdomiausiomis romantiškomis istorijomis, kurias rasite portale ibiblioteka.lt.

Knygos viršelis

Tracy Rees „Eimė Snou“

Našlaitę Eimę Snou 1831 m. Aurelija Venavėj randa ant sniego savo aristokratiškos šeimos valdose. Eimė auga nekenčiama Venavėjų, nors su Aurelija ji suartėja lyg su seserimi. Sulaukusi dvidešimt trejų, Aurelija miršta, palikusi Eimei ypatingą dovaną – laišką, kuriame pateikiamos užuominos ieškoti kitų jos laiškų. Po Aurelijos mirties Venavėjai Eimę išveja iš namų, todėl nieko nelaukdama ji leidžiasi į kelionę po Viktorijos laikų Angliją, bandydama išsiaiškinti paskutinę Aurelijos gyvenimo paslaptį ir tiesą apie savo kilmę.

Knygos viršelis

Indrė Vakarė „Geriausias draugas“

Naujienų portalo žurnalistė Danielė, atskleidusi nešvarias įtakingo verslininko aferas, sulaukia grasinimų ir turi palikti savo butą. Ją laikinai pagyventi priima geriausias draugas Vilius. Nors nuo pat paauglystės vienas kitam puoselėjo šiltus jausmus, nei Vilius, nei Danielė niekada neperžengė ribos ir vienas kitą laikė tik draugais. Ekstremalios aplinkybės ir gyvenimas viename bute pamažu padeda atskleisti užslėptus jausmus. Viskas galėtų virsti pasaka, bet keršto siekiantis verslininkas suranda Danielę.

Knygos viršelis

Marc Levy „Neišsakyti žodžiai“

Džulijos santykiai su tėvu niekada nebuvo artimi, todėl prieš vestuves sulaukusi žinios, kad tėvas jose nedalyvaus, ji nenustemba. Vėliau išaiškėja, kad tėvas mirė. Vestuves Džulijai tenka atidėti. Ir tai dar ne viskas. Kitą dieną po laidotuvių Džulija sužino, jog tėvas jai paruošęs staigmeną – keisčiausią kelionę jos gyvenime. Vienas populiariausių prancūzų rašytojų šioje knygoje prisiliečia prie pačios tėvo ir dukros santykių esmės ir pasakoja pirmosios, niekada nemirštančios, meilės istoriją. 

Knygos viršelis

Núria Pradas „Barselonos svajos“

Mirus Antonijui Molinsui, drabužių krautuvės „Santa Eulalija“ įkūrėjui, jo sūnui Andreu tenka perimti vadovavimą. Kitas knygos veikėjas Feranas Klosas yra patrauklus jaunuolis, kurio didžiausia aistra – moterys ir piešimas. Jis nusprendžia mesti medicinos studijas ir tapti dailininku, įsidarbina „Santa Eulalijoje“ ir ten susipažįsta su Andreu bei jo seserimi Roze. Taip prasideda istorija apie aukštosios mados kūrėjų gyvenimą. Vaizdų, įvykių, jausmų ir nuotaikų kupinas romanas žavi įsimintinais veikėjų charakteriais ir tikra „Santa Eulalijos“ mados namų istorija. Tai kelionė į stebuklų miestą, kuriame viskas įmanoma. 

Knygos viršelis

Catherine Sanderson „Mažoji anglė Paryžiuje“

Gyvendama Paryžiuje su savo darboholiku partneriu ir jųdviejų žavia dukrele, Katerina nusprendžia bent kiek paįvairinti nuobodų gyvenimą ir pradeda rašyti interneto dienoraštį slapyvardžiu Mažoji anglė (orig. Petite Anglaise). Tikru fenomenu jos interneto dienoraštis virto tuomet, kai jo autorė Katerina už dienoraščio rašymą buvo atleista iš darbo – šią istoriją pasakojo visi Jungtinės Karalystės laikraščiai. 

Tai tik keletas romantiškų istorijų, kurias galite rasti portale ibiblioteka.lt, kviečiame apsilankyti ir atrasti mėgstamiausią. Norėdami pasiskolinti elektroninę knygą, tiesiog prisijunkite su LIBIS skaitytojo pažymėjimu ir užsisakykite norimą leidinį. Malonaus skaitymo!