Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. vasario 15 d.

Lietuvių kalbos dienų renginiai moksleiviams

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas Lietuvių kalbos dienų proga kviečia moksleivius dalyvauti smagiose veiklose – kryžiažodžio konkurse ir viktorinoje.

  • Kryžiažodis

Visus entuziastingus moksleivius kviečiame vasario 16–kovo 16 dienomis dalyvauti kryžiažodžio konkurse. Spręsdami kryžiažodį, turėsite galimybę prisiminti lietuvių kalbos grožį, atkreipti dėmesį į rečiau vartojamus lietuvių kalbos žodžius, pasukti galvą spėjant mįsles, prisiminti naujadarus ir įvairias gramatines subtilybes. 

Kovo 17 d. burtų keliu bus išrinktas laimėtojas, jis bus apdovanotas prizu – knyga.

Dalyvavimo kryžiažodžio konkurso sąlygos: 

  1. Lauksime jūsų kryžiažodžio atsakymų nuo vasario 16 d. iki kovo 16 d.  
  2. Atsakymus siųskite el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..
  3. Laiške nurodykite savo vardą, pavardę, mokyklą, klasę, telefono numerį ir namų adresą. 
  • Viktorina

Kovo 1–31 dienomis kviečiame 5–8 klasių mokinių grupes dalyvauti interaktyvioje viktorinoje. Joje galėsite pasitikrinti žinias apie valstybinę kalbą, taip pat sužinosite įvairių lingvistinių kalbos įdomybių. Moksleiviai su mokytojais kviečiami registruotis iš anksto. Daugiau informacijos ir registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. (8 5) 239 8561.