Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. kovo 18 d.

Nacionalinė biblioteka – Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centro partneris

Kovo 17 d. Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centras (KPMPC) ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Dokumentas įteisina abiejų institucijų partnerystę vykdant bendrą projektą kultūros darbuotojų suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi srityse.

KPMPC įgyvendina tęstinį (2016 m. rugsėjo 30 d.–2023 m. rugsėjo 1 d.) projektą „Suaugusiųjų švietimo sistemos plėtra suteikiant besimokantiems asmenims bendrąsias ir pagrindines kompetencijas“. Jis finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšų.

Projekto tikslas – skatinti šalies suaugusiuosius mokytis visą gyvenimą siūlant jiems aktualias ir patrauklias bendrųjų ir pagrindinių kompetencijų, profesinės srities gebėjimų ugdymo, kultūros darbuotojų ir asmenų, veikiančių kultūros sektoriuje, kompetencijos ir kvalifikacijos tobulinimo paslaugas savivaldybėse; pasitelkiant kokybišką ugdymo turinį, stiprinti suaugusiųjų neformaliojo švietimo ir tęstinio mokymosi sistemos funkcionalumą.

Projekto veiklos skirtos kultūros įstaigų darbuotojų specialiųjų, profesinių ir vadybinių kompetencijų tobulinimui, bus parengta ir neformaliojo švietimo programų. Mokymai vyks kontaktiniu (jei bus galimybių organizuoti juos gyvai) ir nuotoliniu būdu.

Vykdant projektą, bus siekiama skatinti suaugusiųjų švietimą didinant Lietuvos gyventojų informuotumą apie suaugusiųjų švietimo galimybes ir jo finansavimą, drauge didinant suaugusiųjų švietimo prieinamumą.

Veiklos įgyvendinimo trukmė – 28 mėnesiai, įgyvendinimui skirta suma – 1 mln. eurų. Projekto vykdytojas – Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centras.