Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2021 m. balandžio 30 d.

Skaitytojau, mokykis nuotoliniu būdu

Kviečiame registruotis į nuotolinius mokymus Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Išmoksite užsisakyti ir skaityti el. knygas, naudotis prenumeruojamomis užsienio duomenų bazėmis, sužinosite, kas yra informacinis raštingumas, elektroninės paslaugos ir kaip jomis naudotis, kuriomis svetainėmis rekomenduojame naudotis. Susipažinsite su įvairių epochų drabužių mada, sužinosite apie sutartinių žanrą ir jų kilmės teorijas.

Mokymai vyksta per „Microsoft Teams“ programą. Užsiregistravę gausite nuorodą. Prie jos prisijungę galėsite dalyvauti mokymuose. Mokymų trukmė – 1 val. Mokymai vyksta lietuvių kalba.

Gegužės mėnesį siūlome šiuos nuotolinius mokymus:

Elektroninės knygos portale ibiblioteka.lt. Mokymuose sužinosite, kur galima rasti ir skaityti lietuvių autorių ir į lietuvių kalbą išverstas el. knygas. Paaiškinsime, kaip naudotis visomis portalo ibiblioteka.lt paslaugomis, kaip pasiskolinti el. knygas ir kt.

Kuo skiriasi mada ir kostiumas – išmokite rasti žinių apie aprangos istoriją informacijos išteklių sistemose (4 dalys). Mokymuose susipažinsite su kostiumo istorijos raida, tam tikrų epochų drabužių dėvėsenos įdomybėmis ir ypatybėmis. Išmoksite atskirti, kuo skiriasi mada ir kostiumas. Išgirsite rekomendacijų, kaip ieškoti informacijos apie kostiumo istoriją gausiuose šiuolaikiniuose informacijos ištekliuose.

1 dalis. Nuo antikos iki renesanso – išmokite rasti žinių apie aprangos istoriją informacijos išteklių sistemose

2 dalis. Renesansas – išmokite rasti žinių apie aprangos istoriją informacijos išteklių sistemose

3 dalis. Nuo baroko iki rokoko – išmokite rasti žinių apie aprangos istoriją informacijos išteklių sistemose

4 dalis. Nuo klasicizmo iki XIX a. pabaigos – išmokite rasti žinių apie aprangos istoriją informacijos išteklių sistemose

Sutartinės: kas, kaip, kur ir kodėl? Mokymuose susipažinsite su sutartinių žanro kilmės hipotezėmis ir priešistore mažiau žinomo antropologinio požiūrio aspektu. Dalyviai bus mokomi atskirti populiariausius sutartinių tipus, susipažins su žanro kilmės teorijomis, istoriniu kontekstu, ryškiausių tyrėjų įžvalgomis apie mistifikuojamas žanro savybes, sužinos, kaip ir kokia kultūrinė sankloda lėmė lyčių diferenciaciją. Paskaitoje bus pateikiamos nuorodos į autentiškus sutartinių garso įrašų informacinius šaltinius.

Jei numatytas mokymų laikas netinkamas, galite registruotis drauge su kitais asmenimis, sudarydami mažiausiai trijų ar daugiau žmonių grupę. Tada susisiekite su mumis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., suderinsime jums patogų mokymų laiką.