Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2021 m. gegužės 11 d.

Kviečiame naudotis Lietuvos ir užsienio duomenų bazėmis

Kviečiame skaitytojus naudotis Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prenumeruojamais Lietuvos ir užsienio el. ištekliais. Atlaisvinus karantiną, sudarytos saugios sąlygos skaityklose naršyti lietuvišką naujienų portalą BNS, duomenų bazę „Infolex“, Lietuvos standartizacijos departamento elektroninę standartų parduotuvę-katalogą, internetinę biblioteką „Vyturys“.

„Baltic News Service“ (BNS) yra didžiausia Baltijos šalių naujienų agentūra, teikianti svarbiausias politikos, verslo, kultūros ir kitų sričių naujienas iš Lietuvos ir pasaulio. Kiekvieną darbo dieną BNS pateikia daugiau kaip 1 000 naujienų lietuvių, latvių, estų, anglų ir rusų kalbomis.

„Infolex“ duomenų bazėje naršykite teisės aktus ir praktiką. Čia galima atlikti Lietuvos Respublikos valstybinių institucijų norminių teisės aktų su visais pakeitimais ir kitų dokumentų paiešką, susipažinti su Lietuvos teismų praktika administracinėse, civilinėse, baudžiamosiose bylose, taip pat Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimais bylose prieš Lietuvą, Europos Teisingumo Teismo dokumentais, Seimo kontrolierių pažymomis, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimais ir kt.

Lietuvos standartizacijos departamento elektroninė standartų parduotuvėje-kataloge rasite daugiau kaip 60 tūkstančių standartų ir kitų leidinių lietuvių, anglų, prancūzų kalbomis. Standartuose – naujausia informacija apie tarptautinę organizacijų praktiką, inovacijas verslo ir viešajame sektoriuose, užtikrinančias aukštus kokybės ir saugos reikalavimus, gerąją kitų šalių patirtį.

Internetinėje bibliotekoje „Vyturys“ pateikiamos vaikams ir jaunimui skirtos el. knygos. Joje yra 400 svarbiausių el. knygų mokyklai ir laisvalaikiui, suskirstytų pagal klases arba amžiaus grupes. Norint skaityti šias el. knygas, reikia užsiregistruoti ir susikurti savo paskyrą. Dėl registracijos kodo prašome kreiptis į Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skaityklos darbuotoją arba el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Daugiau informacijos apie Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamas lietuviškas duomenų bazes rasite čia ›.

SVARBU! Prieiga prie Lietuvos naujienų portalo ir duomenų bazių yra galima tik registruotiems Nacionalinės bibliotekos vartotojams per kompiuterius, esančius Nacionalinės bibliotekos skaityklose.

Taip pat primename apie galimybę naudotis prenumeruojamomis užsienio duomenų bazėmis. Nacionalinės bibliotekos svetainėje lnb.lt › Ištekliai › Duomenų bazės › Užsienio sužinosite apie prenumeruojamas užsienio duomenų bazes, tokias kaip „EBSCO Publishing“, „De Gruyter“, „Emerald Management eJournals Collection“, „JSTOR Collections“, „Naxos Music Library“, „SpringerLink“, „Taylor & Francis Group“, „Taylor and Francis SHH Library and S&T Library“, „Wiley Online Library“. Šiose duomenų bazėse galėsite naršyti ir ieškoti Jums reikalingos informacijos socialinių, humanitarinių, biomedicinos, technologijos, žemės ūkio mokslų temomis. Prenumeruojamose užsienio duomenų bazėse rasite viso teksto el. leidinių: žurnalų, knygų, straipsnių, konferencijų medžiagos, ataskaitų, vaizdo ir kitos medžiagos. Reikalingą informaciją galėsite parsisiųsti, atsispausdinti, išsisaugoti savo IT įrenginyje.

Prenumeruojamais užsienio ištekliais galite naudotis ir nebūdami bibliotekoje. Nuotoliniu būdu prisijungti prie Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų užsienio duomenų bazių paprasta. Siūlome prisijungti lnb.lt › Ištekliai › Duomenų bazės › Užsienio › Naudokitės prenumeruojamomis duomenų bazėmis ne bibliotekoje arba spauskite čia ›. Įvedę savo skaitytojo pažymėjimo numerį, bibliotekos prenumeruojamas užsienio duomenų bazes galėsite naršyti ir namie. Primename, kad prenumeruojami el. ištekliai, kuriais galite naudotis namuose, pažymėti piktograma Bibliotekos vartotojai gali naudotis namie.