Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. gegužės 20 d.

Nacionalinėje bibliotekoje aptartos bendradarbiavimo su Lietuvos žurnalistų sąjunga plėtros galimybės

Gegužės 20 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje aptartos tolesnio bendradarbiavimo su Lietuvos žurnalistų sąjunga plėtros galimybės. Nutarta pratęsti 2016 m. pasirašytą bendradarbiavimo sutartį ir toliau kartu organizuoti renginius, seminarus ir konferencijas, įgyvendinti bendrus projektus ir keistis informacija, analitine medžiaga, susijusia su žiniasklaidos ir žurnalistikos raida.

„Lietuvos žurnalistų sąjunga yra patikimas strateginis partneris, su kuriuo biblioteką sieja ilgalaikiai abipusiai naudingi santykiai. Dirbdami išvien stipriname institucijų informacinius pajėgumus ir randame naujų galimybių išnaudoti potencialą aktyviai veikti su žiniasklaidos ir žurnalistikos raida susijusiuose procesuose tiek šalies, tiek tarptautiniu mastu“, – bendradarbiavimo naudą įžvelgia Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas.

„Tai yra viena sėkmingiausių Lietuvos žurnalistų sąjungos partnerysčių per pastaruosius penkerius metus. Nacionalinėje bibliotekoje organizuoti bendri renginiai, konferencijos, apdovanojimai, žurnalistų kūrinių pristatymai sulaukė didelio kolegų ir visuomenės dėmesio, – teigia Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. – Mums Nacionalinė biblioteka yra etalonas, kaip turėtų persitvarkyti ir prie technologinių bei socialinių pokyčių prisitaikyti institucijos, padedančios skleisti žinias ir informaciją visuomenei. Be to, nuolat stebime, kaip Nacionalinė biblioteka vysto kūrybinius procesus, susijusius su turimų informacinių klodų perteikimu ir turinio pritaikymu visuomenei. Tai skatina mus ieškoti galimybių tiek mokytis iš bibliotekos, tiek tobulėti vykdant bendras veiklas.“

Susitikime taip pat aptarti bendri vertybiniai dalykai, vienijantys Nacionalinę biblioteką ir Žurnalistų sąjungą. Pasaulinę spaudos laisvės dieną, minimą gegužės 3-iąją, UNESCO paskelbė žinią, kad visuomenės teisė į informaciją yra svarbus viešasis gėris. Tai globalus dalykas, svarbus ateities vertybinis pamatas, jis, tikimasi, įkvėps Nacionalinę biblioteką ir Žurnalistų sąjungą naujoms idėjoms.