Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. gegužės 21 d.

JAV mokslininkas R. Sidrys Nacionalinei bibliotekai padovanojo naujausią savo knygą

Gegužės 21 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi žymus Jungtinių Amerikos Valstijų antropologas ir archeologas dr. Raimundas Vytenis Sidrys su žmona Inga, šiuo metu gyvenantys Lietuvoje. Mokslininkas bibliotekos generaliniam direktoriui prof. dr. Renaldui Gudauskui įteikė naujausią savo mokslo studiją apie senovės romėnų monetas „The Mysterious Spheres on Greek and Roman Ancient Coins“ (liet. Paslaptingos sferos senovės graikų ir romėnų monetose), kurią Oksforde išleido leidykla „Archaeopress“.

Dr. R. Sidrio mokslinių tyrinėjimų laukas labai platus – aštuonerius metus tyrinėjo majų civilizacijos pėdsakus Gvatemaloje ir Belize, paskelbė daugiau kaip 20 mokslinių straipsnių apie majų kultūrą prestižiniuose mokslo leidiniuose. Taip pat yra dalyvavęs archeologiniuose tyrinėjimuose mūsų šalyje ir paskelbęs keletą straipsnių Lietuvos ar platesnio Baltijos regiono archeologijos klausimais. Vilniaus universiteto Istorijos fakultete dėstė kursą „Romėnų kultūros palikimas Vakarų civilizacijai“ ir intensyviai gilinosi į šią senovės istorijos sritį.

Su naujausia mokslininko knyga apie senovės romėnų monetas galės susipažinti visi norintys bibliotekos lankytojai. Ją bus galima rasti Humanitarinių mokslų skaitykloje.