Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2021 m. birželio 25 d.

„EBSCO Publishing“ duomenų bazės nuotoliniai mokymai

„EBSCO Publishing“ kviečia į nemokamus nuotolinius mokymus anglų kalba.

Siūlomos šios temos:

  • Liepos 6 d. 12 val. „EBSCOhost“ tools that make your research more effective“

Sužinosite, kaip ieškoti mokslinės literatūros, dirbti su visu tekstu ir bibliografija, efektyviai naudotis „EBSCOhost“ platformos paslaugomis, pavyzdžiui, išsaugoti straipsnius atskiruose aplankuose, dalytis paieškos rezultatais su kitais, išsaugoti paieškos istoriją, perkelti bibliografinius duomenis į programas „Zotero“, „Mendeley“ ar „Google“ diską.

Registracijos forma.

  • Liepos 7 d. 11.30 val. „EBSCO“ databases available through the national license in Latvia and Lithuania“

Apžvelgiamos EBSCO duomenų bazės, prieinamos Lietuvos ir Latvijos institucijoms, įsigijusioms nacionalinę licenciją. Šiuo metu vartotojai turi prieigą prie tarptautinės disertacijų duomenų bazės „EBSCO Open Dissertations“ ir kitų mokslinių duomenų bazių, kaip antai „Academic Search Complete“ ir „Business Source Complete“, vienų iš dažniausiai naudojamų mokslo šaltinių pasaulyje.

Registracijos forma.

  • Liepos 8 d. 13.30 val. „Advanced search on „EBSCOhost“ platform

Praktinės sesijos metu sužinosite, kaip atlikti išplėstinę paiešką naudojant galimas „EBSCOhost“ platformos funkcijas kartu su specialiais ženklais *, „…“, (…), #,?.

Registracijos forma.

  • Liepos 14 d. 14 val.Tools and methods for preparing World-class research papers

Išmoksite naudotis „EBSCOhost“ platformos galimybėmis ir funkcijomis, naudingomis rašant mokslinį darbą. Taip pat sužinosite, kaip kuriamos mokslinės publikacijos, kokių rūšių leidinius čia galima rasti, kodėl verta publikuoti recenzuojamuose šaltiniuose ir kaip pasirengti tyrimams.

Registracijos forma.

  • Liepos 15 d. 12.30 val. „How do I buy eBooks from „EBSCO’s“ online bookstore?“

Susipažinsite su internetiniu knygynu „EBSCOhost Collection Manager“. Sužinosite svarbiausias funkcijas, išmoksite žingsnis po žingsnio užsisakyti pasirinktus leidinius.

Registracijos forma.

Nuotoliniu būdu prisijungti prie Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų užsienio duomenų bazių paprasta. Siūlome naudotis „EZproxy“ paslauga, kurią rasite apsilankę lnb.lt › Ištekliai › Duomenų bazės › Užsienio › Naudokitės prenumeruojamomis duomenų bazėmis ne bibliotekoje arba paspaudę Prisijungti. Čia įvedę savo skaitytojo pažymėjimo numerį, bibliotekos prenumeruojamas užsienio duomenų bazes galėsite naršyti ir namie. Prisijungę nuotoliniu būdu atsivėrusiame lange duomenų bazių sąraše rinkitės „Duomenų bazė EBSCO Publishing“.