Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2021 m. liepos 1 d.

Liepos 5 d.–liepos 16 d.: susitikime vasarą bibliotekoje!

Vasarai įpusėjus laikas lekia vis greičiau, todėl turiningas laisvalaikis prieš naujus mokslo metus tampa ypač svarbus. Jaunuosius skaitytojus kviečiame ir toliau susitikti Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos organizuojamuose renginiuose ir užsiėmimuose, kuriuose turėsite galimybę lavinti meninius įgūdžius ir įgauti naujų žinių.

Liepos 5–16 d. kviečiame jaunuosius skaitytojus atvykti į Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentą. Artimiausias dvi savaites norinčių patirti knygų ir istorijų džiaugsmą 5–8 metų vaikų lauksime rytmečio ir bežodžių knygų skaitymuose, o vyresnieji vaikai (7–12 m.) vasaros skaitinius galės aptarti Knygų klube.

8–12 metų skaitytojams liepos 8 d. dailininkė Sigutė Chlebinskaitė surengs dirbtuves pagal Frédérique Bertrand’o ir Takahiro Kurashimo knygas „XIX a. ombro cinéma technika ir judantys paveikslėliai“. Be to, 9–12 metų vaikus kviesime kūrybiškai praleisti laiką kuriant fraktalus. Šio amžiaus vaikai taip pat galės draugiškai pasivaržyti žaisdami stalo žaidimus ar dalyvaudami protų mūšiuose.

Trečiadienio popietėmis mažuosius kviesime kūrybiškai praleisti laiką Žaislotekoje.

Kūrybinių dirbtuvių darbuotojai surengs susipažinimo popietę, kurioje dalyviai patys galės išbandyti darbą su įvairiomis medžiagomis, o savo sukurtus rankdarbius – išsinešti namo. Dirbtuvėse susipažinsite su siuvimo mašinomis ir medžio apdirbimo technologijomis (www.facebook.com/DirbtuvesPatsSau).

Susitikime ir vėl! Išsami šių renginių programa vienoje vietoje čia ›.

Grupėms būtina registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. (8 5) 239 8561.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų, žiūrovai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams būtina dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Atėjus į renginį,  privaloma užpildyti COVID-19 anketą. Atsiprašome už nepatogumus.