Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. lapkričio 5 d.

Kviečiame dalyvauti „EBSCO Publishing“ duomenų bazės nuotoliniuose mokymuose

Mokymų metu susipažinsite su EBSCO duomenų bazės paslaugomis (mokymų platforma, darbas su tekstais ir kt.) vartotojams ir bibliotekų specialistams. Mokymai vyks anglų kalba.

Siūlomos šios temos:

Micro session: working with full text on EBSCOhost platform. Šiuose mokymuose sužinosite, kaip dirbti su visu tekstu EBSCOhost platformoje ir kokios yra atsisiuntimo, spausdinimo, siuntimo į „debesį“ galimybės, naudojant privatų Google diską. Taip pat bus aptariama, kaip dėstytojai gali rasti publikaciją EBSCO duomenų bazėse ir kaip naudoti nuolatines nuorodas, kad informacija būtų prieinama studentams

EBSCO databases available through the national license in Latvia and Lithuania. Mokymuose bus apžvelgiamos EBSCO duomenų bazės, prieinamos Lietuvos ir Latvijos institucijoms, kurios turi įsigijusios nacionalinę licenciją. Šiuo metu vartotojai turi prieigą prie tarptautinės disertacijų duomenų bazės „EBSCO Open Dissertations“ ir kitų mokslinių duomenų bazių, tokių kaip „Academic Search Complete“ ir „Business Source Complete“, kurios yra tarp dažniausiai naudojamų mokslo šaltinių pasaulyje.

How to find useful training materials from EBSCO? Mokymų metu bus apžvelgiamos svarbiausios paslaugos, kuriomis naudojantis vartotojai ir bibliotekininkai EBSCO duomenų bazėje gali rasti papildomos mokymo medžiagos. Bus kalbama apie EBSCO Connect, YouTube kanalą, EBSCO akademiją ir kitą medžiagą, kurią rasite EBSCO platformoje.

Registruokitės, prisijunkite ir dalyvaukite mokymuose, kuriuose daugiau sužinosite apie duomenų bazes ir jų galimybes.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prenumeruojamose užsienio duomenų bazėse naršykite ir būdami ne bibliotekoje – prisijunkite per nuotolinę prieigą „EZproxy“ su skaitytojo pažymėjimo numeriu. Atsivėrusiame lange duomenų bazių sąraše rinkitės „Duomenų bazė „EBSCO Publishing“. Daugiau informacijos apie prenumeruojamas užsienio duomenų bazes rasite Nacionalinės bibliotekos interneto svetainėje pasirinkę Ištekliai › Duomenų bazės › Užsienio.