Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2021 m. gruodžio 1 d.

Mokymai Nacionalinėje bibliotekoje – darbui ir laisvalaikiui

Kviečiame registruotis į gruodžio mėnesio mokymus, kuriuose sužinosite, kuo ypatinga teminė meno paieška, ir išmoksite susirasti reikalingus Lietuvos teisės aktus, teismų praktikos bylas ar kitą medžiagą. Šiuo metu bibliotekoje rengiami nuotoliniai ir gyvi mokymai.

Nuotoliniai mokymai

Nuotoliniai mokymai vyksta per „Microsoft Teams“ programą. Užsiregistravę gausite nuorodą, kurią aktyvavę turėsite galimybę dalyvauti mokymuose. Mokymų trukmė – 1 val.

Gruodį kviečiame į šiuos nuotolinius mokymus:

  • Kuo skiriasi mada ir kostiumas – išmokite rasti žinių apie aprangos istoriją informacijos išteklių sistemose. Susipažinsite su kostiumo raida, įvairių epochų drabužių dėvėsenos įdomybėmis ir ypatybėmis. Išmoksite atskirti, kuo skiriasi mada ir kostiumas. Išgirsite rekomendacijų, kaip rasti informacijos apie kostiumo istoriją gausiuose šiuolaikiniuose informacijos ištekliuose.

Mokymai bibliotekoje

Nacionalinėje bibliotekoje vykstančiuose mokymuose susipažinsite su lietuviška teisine duomenų baze „Infolex“. Mokymuose patobulinsite teisines žinias, išmoksite susirasti reikalingus Lietuvos teisės aktus, teismų praktikos bylas ar kitą susijusią medžiagą. Mokymų trukmė – 2 val. Registracija čia.

Siūlome šiuos mokymus:

  • Posistemės „Teisės aktai“ ir „Teisėkūra“ lietuviškoje teisinėje duomenų bazėje „Infolex“.
  • Posistemė „Teismų praktika“ – bylų paieška lietuviškoje teisinėje duomenų bazėje „Infolex“.

Mokymuose vietų skaičius yra ribotas. Jei užsiregistravote, tačiau dėl pasikeitusių aplinkybių negalite dalyvauti, prašome apie tai informuoti kuo anksčiau. Kilus klausimų, rašykite el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Išsamiau apie mokymų grafiką ir registraciją ›

SVARBU! Nacionalinės bibliotekos renginiuose galima dalyvauti tik turint galiojantį galimybių pasą arba kitą jam prilygstantį dokumentą. Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams būtina dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.