Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. sausio 19 d.

Kviečiame klausytis Nacionalinės bibliotekos tinklalaidžių

Nuo šiol mus galite ne tik žiūrėti, bet ir mūsų klausytis. Atsižvelgėme į Jūsų lūkesčius – dalį audiovizualinio turinio rasite Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos paskyrose platformose „Spotify“ ir „Anchor“.

Garso tinklalaidžių formatu galėsite pasiklausyti Lietuvos žydų literatūros skaitymų iš Nacionalinėje bibliotekoje vykstančių ciklo „Pasimatymai su žydų literatūra“ renginių. Skaitymų ciklą rengia Nacionalinės bibliotekos Judaikos tyrimų centras ir Tarptautinis jidiš centras Vilniuje.

Jidiš literatūros klasiko Avromo Suckeverio poetinės prozos knygą „Žaliasis akvariumas“ skaito ir komentuoja vertėjas, poetas, literatūrologas, Vilniaus universiteto docentas dr. Mindaugas Kvietkauskas. Dalyvauja Tarptautinio jidiš centro Vilniuje direktorė Viktorija Jusė.

Platformoje „Anchor“.

Moišės Kulbako poemą „Vilnius“ skaito ir analizuoja žydų kultūros paveldo tyrinėtoja, Nacionalinės bibliotekos Judaikos tyrimų centro vadovė dr. Lara Lempertienė. Susitikime dalyvauja Tarptautinio jidiš centro Vilniuje direktorė Viktorija Jusė.

Platformoje „Anchor“.

Pasaulio įvykių analizę ir įžvalgas tinklalaidėje „Rozenkrancas ir Gildensternas gyvi“ pateiks Nacionalinės bibliotekos Strateginio prognozavimo skyriaus specialistai.

Pirmoje šių metų laidoje – išsami įvykių Kazachstane analizė, geopolitiniai Europos ir pasaulio iššūkiai JAV ir Rusijos derybų bei besitęsiančios pandemijos fone, Prancūzijos pirmininkavimo Europos Sąjungai pradžia.

Platformoje „Anchor“.

Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento darbuotojų kuriama tinklalaidė „Pokalbiai apie vaikų literatūrą“ skirta visiems, dirbantiems su vaikais, vaikų literatūra ir besidomintiems šia sritimi, – bibliotekininkams, mokytojams, leidėjams, rašytojams, tėvams.

Pirmas tinklalaidės „Pokalbiai apie vaikų literatūrą“ įrašas „Noriu būti vaikų rašytoju: ką turėčiau žinoti?“ skirtas aptarti tai, ką vertėtų žinoti žmogui, norinčiam išleisti knygą vaikams, apie ką jis turėtų iš anksto pagalvoti, ko gali tikėtis iš leidyklos. Visais su šia tema susijusiais aktualiais klausimais kalbamasi su didžiausios Lietuvoje leidyklos „Alma littera“ lietuvių vaikų literatūros projektų vadove Audrone Macijauskiene. Laidą veda Nacionalinės bibliotekos vaikų literatūros specialistė Eglė Baliutavičiūtė.

Platformoje „Anchor“.

Nuo vasario pakviesime jaunimą klausytis pokalbių su garsiais žmonėmis apie literatūrines patirtis, daugiau sužinoti apie muzikos industriją.  

Kviečiame sekti Nacionalinės bibliotekos paskyras „Spotify“ ir „Anchor“ platformose.