Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. vasario 1 d.

Mokymai Nacionalinėje bibliotekoje – darbui ir laisvalaikiui

Kviečiame bibliotekos lankytojus dalyvauti mokymuose, kuriuose susipažinsite su valdžios institucijų bei kasdienėmis elektroninėmis paslaugomis, išmoksite naudotis duomenų bazių paieška, pamatysite, kuo skiriasi mada ir kostiumas, sužinosite, kaip susirasti reikiamus Lietuvos teisės aktus, teismų praktikos bylas ar kitą medžiagą. Šiuo metu rengiami nuotoliniai ir tiesioginiai mokymai bibliotekoje.

Nuotoliniai mokymai

Nuotoliniai mokymai vyksta per „Microsoft Teams“ programą. Užsiregistravę gausite nuorodą, kurią suaktyvinę įgysite galimybę dalyvauti mokymuose. Mokymų trukmė – 1 val.

Vasarį kviečiame į šiuos nuotolinius mokymus:

  • Informacinis raštingumas: el. valdžios paslaugos. Mokymuose pristatomos per Elektroninės valdžios vartus prieinamos elektroninės paslaugos. Susipažinsite su svarbiausiais elektroninių paslaugų teikėjų tinklalapiais.
  • Informacinis raštingumas: el. paslaugos kasdieniams poreikiams. Mokymuose pristatomos nuotoliniu būdu prieinamos, pasiekiamos arba užsakomos el. paslaugos pagrindiniams kasdieniams kiekvieno žmogaus poreikiams patenkinti. Išsamiau susipažinsite su buities, transporto, laisvalaikio, saviraiškos, socializacijos, psichologinės pagalbos elektroninėmis paslaugomis.
  • Duomenų bazės moksliniams darbams: paieška ir galimybės. Mokymuose pristatomos bibliotekos prenumeruojamos užsienio duomenų bazės, skirtos mokslinių darbų rašymui. Taip pat susipažinsite su tarptautinių organizacijų bei lietuviškomis duomenų bazėmis.
  • Kuo skiriasi mada ir kostiumas – kaip rasti žinių apie aprangos istoriją informacijos išteklių sistemose. Susipažinsite su kostiumo raida, tam tikrų epochų drabužių dėvėsenos įdomybėmis ir ypatybėmis. Išmoksite atskirti madą ir kostiumą. Išgirsite rekomendacijų, kaip rasti informacijos apie kostiumo istoriją gausiuose šiuolaikiniuose informacijos ištekliuose.
  • Sutartinės: kas, kaip, kur ir kodėl? Mokymuose susipažinsite su sutartinėmis antropologiniu požiūriu. Dalyviai bus mokomi atskirti populiariausius sutartinių tipus, susipažins su žanro kilmės teorijomis, istoriniu kontekstu, pirmaisiais sutartinių užrašymais bei sąsaja su kitų tautų muzikos tradicijomis.

Mokymai bibliotekoje

Nacionalinėje bibliotekoje vykstančiuose mokymuose susipažinsite su lietuviška teisės duomenų baze „Infolex“. Patobulinsite teisines žinias, išmoksite susirasti reikiamus Lietuvos teisės aktus, teismų praktikos bylas ar kitą susijusią medžiagą. Mokymų trukmė – 2 val. Registracija čia.

Siūlome šiuos mokymus:

  • Posistemės „Teisės aktai“ ir „Teisėkūra“ lietuviškoje teisės duomenų bazėje „Infolex“.

Mokymuose vietų skaičius yra ribotas. Jei užsiregistravote, tačiau dėl pasikeitusių aplinkybių negalite dalyvauti, prašome apie tai informuoti kuo anksčiau. Kilus klausimų, rašykite el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Išsamiau apie mokymų grafiką ir registraciją ›

SVARBU! Nacionalinės bibliotekos renginiuose galima dalyvauti tik turint galiojantį galimybių pasą arba kitą jam prilygstantį dokumentą. Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. 

Uždarose erdvėse vykstančiuose renginiuose visi vyresni nei šešerių metų žiūrovai ir dalyviai, personalas privalo dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius. Nuo šios nuostatos atleidžiami tik neįgalumą turintys žmonėms, kurie to daryti negali dėl sveikatos būklės. Tokiu atveju rekomenduojama dėvėti veido skydelį. Renginio dalyviai taip pat turi laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.