Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. kovo 1 d.

Mokymai Nacionalinėje bibliotekoje – darbui ir laisvalaikiui

Kviečiame dalyvauti mokymuose, kuriuose susipažinsite su valdžios institucijų bei kasdienėmis elektroninėmis paslaugomis, išmoksite naudotis duomenų bazių paieška, pamatysite, kuo skiriasi mada ir kostiumas, sužinosite, kaip susirasti reikalingus Lietuvos teisės aktus, teismų praktikos bylas ar kitą medžiagą. Šiuo metu rengiami mokymai bibliotekoje ir nuotoliniai.

Nuotoliniai mokymai

Vyksta per „Microsoft Teams“ programą. Užsiregistravę gausite nuorodą, ją aktyvavę turėsite galimybę dalyvauti mokymuose. Mokymų trukmė – 1 val.

Kovą kviečiame į šiuos nuotolinius mokymus:

  • Informacinis raštingumas: el. valdžios paslaugos. Pristatomos per elektroninės valdžios vartus prieinamos elektroninės paslaugos. Susipažinsite su svarbiausiais elektroninių paslaugų teikėjų tinklalapiais.
  • Informacinis raštingumas: elektroninės paslaugos kasdieniams poreikiams. Pristatomos nuotoliniu būdu prieinamos, pasiekiamos arba užsakomos elektroninės paslaugos pagrindiniams kasdieniams poreikiams tenkinti. Detaliau susipažinsite su buities, transporto, laisvalaikio, savirealizacijos, socializacijos, psichologinės pagalbos elektroninėmis paslaugomis.
  • Duomenų bazės moksliniams darbams: paieška ir galimybės. Pristatomos bibliotekos prenumeruojamos užsienio duomenų bazės, skirtos mokslinių darbų rašymui. Taip pat susipažinsite su tarptautinių organizacijų bei lietuviškomis duomenų bazėmis.
  • Kuo skiriasi mada ir kostiumas – išmokite rasti žinių apie aprangos istoriją informacijos išteklių sistemose. Susipažinsite su kostiumo raida, įvairių epochų drabužių dėvėsena. Išmoksite atskirti madą ir kostiumą. Išgirsite rekomendacijų, kaip rasti informacijos apie kostiumo istoriją gausiuose šiuolaikiniuose informacijos ištekliuose.
  • Sutartinės: kas, kaip, kur ir kodėl. Susipažinsite su sutartinėmis mažiau pažįstamu, gilesniu – antropologiniu požiūriu. Mokysitės atskirti populiariausius sutartinių tipus, susipažinsite su žanro kilmės teorijomis, istoriniu kontekstu, pirmaisiais užrašymais bei ryšiais su kitų tautų muzikinėmis tradicijomis.

Mokymai bibliotekoje

Juose susipažinsite su lietuviška teisine duomenų baze „Infolex“. Patobulinsite teisines žinias, išmoksite susirasti reikalingus Lietuvos teisės aktus, teismų praktikos bylas ar kitą susijusią medžiagą. Mokymų trukmė 2 val. Registracija čia.

Siūlome šiuos mokymus:

  • Posistemės „Teisės aktai“ ir „Teisėkūra“ lietuviškoje teisinėje duomenų bazėje „Infolex“.
  • Posistemė „Teismų praktika“ – bylų paieška lietuviškoje teisinėje duomenų bazėje „Infolex“.

Mokymuose vietų skaičius ribotas. Jei užsiregistravote, tačiau dėl pasikeitusių aplinkybių negalite dalyvauti, prašome apie tai informuoti kuo anksčiau. Kilus klausimų, rašykite el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Išsamiau apie mokymų grafiką ir registraciją ›

Renginiuose uždarose erdvėse vyresni nei šešerių žiūrovai ir dalyviai, personalas privalo dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius. Nuo to atleidžiami tik turintys neįgalumą, to daryti negalintys dėl sveikatos būklės. Tokiu atveju rekomenduojama dėvėti veido skydelį. Dalyviai turi laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.